Bülent Arınç: Küsmedim

Güncelleme Tarihi:

Bülent Arınç: Küsmedim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2013 01:29

Başbakan Yardımcısı Arınç, “Sayın Başbakan davet ettiler, inşallah Diyarbakır’a birlikte gideceğiz” diyerek, şu anda siyasi çevrede küstüğü kimsenin olmadığını söyledi. 1’inci Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi’nin açılışını yapan Arınç, sorular üzerine, artık aktif siyasete son vermek gerektiğine inandığını da tekrarladı.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİ evleri konusundaki açıklamalarıyla Başbakan Tayyip Erdoğan ile ters düşen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şu anda siyasi çevrede küstüğü birinin bulunmadığını söyledi. Erdoğan’ın kendisini Diyarbakır’a davet ettiğini belirterek, “İnşallah birlikte gideceğiz” diyen Arınç, uzun yıllardır siyasetin içinde olduğunu belirterek, “Artık aktif siyasete son vermek gerektiğine inanıyorum” dedi. Arınç, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen 1’inci Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi’nin açılışının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gazetecilerin siyasete ilişkin soruları üzerine “Sizinle sözleşmemiz çocuk konusundaydı” diyen Arınç, bir gazetecinin “Hepimizin çocukluğunda vardır, sizin de başınıza gelmiştir. Zaman zaman küstüğümüz oluyor. Şu an siyasi çevrede küstüğünüz biri var mı?” sorusuna, “Bak bak, şu yaramaza bak. İçine bir çocuk ekledi, hap gibi bir şey yaptı, yani yuttuk. Beni çocuklarla ilgili diye aldattınız neyse, çocukların hatırına. Şu anda yok. Aldın mı beklediğin cevabı?” dedi.

BAŞBAKAN DAVET ETTİ
Arınç, bir gazetecinin “Diyarbakır’a gidecek misiniz?” sorusu üzerine, “Sorunun içine bir çocuk ekle de ondan sonra sor” diye karşılık verdi. Aynı gazetecinin, “Diyarbakır’da çok fazla sayıda çocuk var. Onlar da hükümetten birilerini görmeyi çok istiyor. Gidecek misiniz?” diye sordu. Arınç, şu karşılığı verdi: “İnşallah Diyarbakır’daki programlara katılacağım. Sayın Başbakan davet ettiler, inşallah birlikte gideceğiz. Esasen ben her fırsat bulduğumda Diyarbakır’a, Şırnak’a bölgedeki illere gidiyorum. Programlar yapıyorum. Oranın güzel insanlarıyla bir araya geliyorum. Sadece çözüm süreci ile ilgili değil. Onun ötesinde başka kültürel, sosyal faaliyetlere de katılıyorum. O bölgenin insanları çok sevdiğimiz insanlar. Şüphesiz çocukları da öyle. İnşalah 2 günlük program içerisinde hem Diyarbakır merkezde hem Ergani’de, Bismil’de yapılacak toplantılarda, o bölgenin insanları ve güzel çocuklarıyla birlikte olacağız. Ümit ediyorum faydalı, verimli bir program olacak.”

AKTİF SİYASETE SON VERMEK GEREK
Arınç, “Çocuklarla daha çok vakit geçirmenin önemine vurgu yaptınız. Sizin de torunlarınız var. Acaba siyaseti bırakıp çocuklarınızla daha fazla zaman geçirmeyi mi planlıyorsunuz? Eğer böyle bir planınız varsa yeni mi karar verdiniz daha önce mi karar almıştınız?” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Artık aktif siyasete son vermek gerektiğine inanıyorum. 3 dönemle ilgili, bunu çok olumlu karşılıyorum. Esasen benim de aileyle birlikte siyasi aktif harekete bir son vermek gerektiğini kabul ettiğimi söylemiştim. Bu bence çok doğru. Bütün siyasetçiler için de geçerli. Gerçi benden başka bunu söyleyen de hiç çıkmadı ama her siyasetçinin belli bir zamanda bu aktif siyasete son vermesi, noktalaması veya en azından bir ara vermesi gerekiyor. Bu siyasetin kendi doğasının da bir gereğidir. Kendi içinde bir dönüşümü, gençleşmenin, farklılaşmanın da bir unsuru olmalı. Siyasete ara vermek isteğimizde, bir yorulmanın, bir yenilenmenin, bir dinlenmenin, biraz daha fazla okumanın, sosyal konulara biraz daha fazla zaman ayırmanın belki imkanını bulacağım.”
Sefa ÖZKAYA/ İSTANBUL

Haberin Devamı

Çocukken kedisiyle

Haberin Devamı

ÇOCUK ve medya ilişkisinde medyanın olumlu ve olumsuz etkilerinin irdelendiği, çözüm yollarının arandığı, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Çocuk Vakfı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen Çocuk ve Medya Kongresi’ne 116 çocuk, 395 yetişkin delege katıldı. Açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Arınç, toplantı boyunca çocukken kucağında kediyle çekilmiş bir fotoğrafıyla, şimdiki fotoğrafının yer aldığı ‘Gönüllü Delege’ kartını taşıdı. Kongreye katılan çocuklarla yakından ilgilenen Arınç, Çocuk Vakfı tarafından oluşturulan “Her Çocuk Haklarıyla Doğar!..” başlıklı resimli çocuk hakları sergisini de gezdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!