Budapeşte'de Viktatör'e karşı yürüdüler

Güncelleme Tarihi:

Budapeştede Viktatöre karşı yürüdüler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2012 14:40

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de akşam saatlerinde toplanan 100 bin kişi, hükümet karşıtı gösteri düzenledi.

Haberin Devamı

Budapeşte'deki opera binası ve ünlü Andrassy caddesinde emniyet müdürlüğünden alınan izinle yasal bir şekilde düzenlenen hükümet karşıtı “Demokrasi” gösterisine, ana muhalefet partisi Macaristan Sosyalist Partisi (MSZP), muhalefet partisi 'Politika Başka Türlü de Olur Partisi' (LMP), sendikalar ve onlarca sivil toplum örgütü katıldı.

ON BİNLER BUDAPEŞTE SOKAKLARINDA / FOTO GALERİ 

Macar polisinin yoğun önlem aldığı gösterilerde, opera binası önüne kurulan platformda Başbakan Viktor Orban ve partisinin istifa etmesi istendi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın Macaristan'ı diktatörlükle yönetme çabalarına boyun eğmeyeceklerini söyleyen ve kendisine "Viktatör" diyen göstericiler, 2010 yılının Haziran ayından bu yana tek başlarına hükümeti oluşturan Genç Demokratlar Partisi'nin (Fidesz) çıkardığı demokrasi karşıtı yasaları kabul etmeyeceklerini belirterek, “Orban defol” sloganları attılar.

Haberin Devamı

Gösterilerin gece geç saatlere kadar süreceğini açıklayan muhalefet partililer, hükümeti erken genel seçim kararı alması için zorlayacaklarını kaydettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!