Bu sorular yanıt istiyor

Güncelleme Tarihi:

Bu sorular yanıt istiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2007 02:41

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve AKP Afyon Milletvekili Sait Açba’nın, Afyon’da "Kapalı Kar Vadisi" yapmayı vaadeden şirkete verdiği mektubunun ABD’de Riverhead kasabası yetkililerine sunulmasıyla ilgili savunması yeni soru işaretlerinin ortaya çıkmasına neden oldu. Açba önceki gün düzenlediği basın toplantısında şirketin yetkililerine hitaben yazdığı mektubun yine o şirketin yetkililerine 1 milyon metrekare arazinin tahsisiyle ilgili bilgi notu olduğu savunması yapmıştı. İskoç işadamı Tom Steward’ın 750 milyon dolarlık yatırımı gerçekleştirebilecek maddi kaynağı olup olmadığı konusundaki belirsizliği gideremeyen Açba, yasal yetkisi olmamasına rağmen neden böyle bir mektubu kendisinin yazdığını açıklayamadı. Açba’nın yanıtsız bıraktığı 10 soru şöyle sıralanıyor:

İŞTE O 10 SORU

Mektubunuzun Riverhead yetkililerine sunulmasına neden onay verdiniz?

Şirket, teminat göstermediyse neden mektubunuzu Riverhead kasabası yetkililerine verme gereği duydu?

"Kar Vadisi" projesini desteklerken şirketin ABD’deki durumuyla ilgili olarak Riverhead yetkililerinden bir belge istediniz mi?

Eğer bu mektup, bir bilgi notu ise neden siz yazdınız?

Böyle bir belgenin tahsisi yapan Maliye Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği gibi resmi ve ilgili bir kuruluş tarafından verilmesi doğru olmaz mıydı?

Yetkiniz olmayan bir konudaki mektubu yazarken neden TBMM antetli kağıt kullandınız?

Mektubu, şirketin Türkiye’deki ortağı Gökhan İzidoğru’ya hitaben yazdığınıza göre, bir şirketin yetkilisine o şirketin durumuyla ilgili bilgi notu yazmanız garip değil mi?

Projesinin çizimi bile bitmemiş, kredisi hala bulunmamış ve yapımcı şirketlerle henüz anlaşma yapılmamış bu kadar büyük bir projede Mart sonuna kadar (40 gün) temel atılabilir mi?

Bu şirketin güvenilirliği ile ilgili bir araştırma yaptınız mı? Yapmadıysanız nasıl oldu da başbakan ve bakanlara götürecek kadar güven duydunuz?

Şirketin Amerika’da kullanması için başka belge gönderdiniz mi?
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!