Bu sesi kaçırmayın

Güncelleme Tarihi:

Bu sesi kaçırmayın
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 28, 2007 13:58

Folk ve delta-blues’un tartışmasız bir numarası olan Terry Evans, 4 Nisan'da Babylon sahnesinde olacak.

Haberin Devamı

Delta Blues dünyasının kalbi olan Mississippi, Vicksburg’da doğan Evans, çok küçükken başladığı kilise korolarında, hem tenor hem bariton hem de bas olarak vokal tekniğini geliştirdi. Önceleri sadece gospel müziği ve kültürü ile ilgilenen Terry, zamanla Elmore James, Little Walter, Albert King ve B.B. King gibi isimleri dinlemeye ve onlardan etkilenmeye başladı. Böylece soul ve blues ile tanışan sanatçı, 60’larda profesyonel müzik hayatına The Knights adındaki cappella grubu ile başladı. The Nights ile güneydeki çok sayıda klüpte sahne alan ve turneler gerçekleştiren Evans, aynı dönemde gitar çalmayı öğrendi ve şarkı yazmaya başladı. John Fogarty ile birlikte çalıştığı Eye Of The Zombie’nin altın plak kazanmasından sonra Ry Cooder, Joan Armatrading, John Lee Hooker, Boz Scaggs, Maria Muldaur ve Pops Staples ile sahne ve stüdyo çalışmaları gerçekleştirdi. Bu isimler Evans’ın çok sayıda şarkısına da albümlerinde yer verdiler.

Haberin Devamı

1970’lerin başında Bobby King ile biraraya gelen Evans, uzun süre çok sayıda prestijli festivalde ve kulüpte sahne aldı. Daha sonra King’in referansı ile efsanevi Ry Cooder ile çalışmaya başladı. Bir yandan King ile turnelerini sürdüren Terry Evans diğer yandan Cooder’ın Chicken Skin Music, Get Rhythm, Show Time and Slide Area albümlerinde vokaliyle yer aldı.

Ä°lk solo kaydı olan Down in Mississippi’yi Crossroads filminin soundtrack’i için kaydetti. Ry Cooder ile uzun yıllar ABD, Avrupa ve Japonya’yı kapsayan turneler gerçekleÅŸtiren Evans, Bobby King ile 2 albüm yayınladıktan sonra solo kariyerine yöneldi. Bugüne kadar Walk That Walk, Come To The River, Puttin It Down ve 2005 yılında yayınlanan Fire in the Feeling’in de bulunduÄŸu 6 solo albüm yayınladı. Terry Evans, blues dünyasının en dinamik vokalist ve ÅŸarkı yazarlarından biri olarak baÅŸarılı sahne performansları ve izleyicisiyle kurduÄŸu farklı iletiÅŸimle dikkatleri üzerine çekmeyi sürdürüyor.Â
 
Efes Pilsen Blues NightsÂ
Terry Evans & Band
Mississippi, VicksburgÂ
4 Nisan Çarşamba /  21:30

Biletler: Ayakta 15 YTL, Öğrenci 10 YTL   Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!