Bu rezalete artık son verin

Güncelleme Tarihi:

Bu rezalete artık son verin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Galatasaray zaferini silahlarla kutlayan magandalar, bu kez de 17 yaşındaki Aysel Yeşer'i ağır yaraladılar. Kafasına serseri bir kurşun isabet eden genç kız ölümle pençeleşiyor. Kâğıthane'deki olaydan sonra sokak sakinleri magandaya lanet yağdırdı.

Galatasaray'ın Rosenborg'u 3-0 yenmesinin ardından İstanbul'da eli silahlı magandalar yine sokaklara döküldü. 'Galibiyet sevincini' bahane edip, ilkel kutlama yöntemleriyle şehri savaş alanına çeviren maç magandalarına karşı polis kayıtsız kaldı. Galatasaray'ın galibiyet sevinciyle ateşlenen silahlardan çıkan bir kurşun, Yeşer Ailesi'nin yaşamını altüst etti. Kağıthane'deki evlerinin yanındaki inşaattan kutlamaları izlerken, serseri bir kurşunla başından vurulan 17 yaşındaki Aysel Yeşer, yoğun bakımda can çekişiyor.

Her galibiyetten sonra yaşanan kanlı kutlamalar, cenaze törenleri, hapse düşenler, açık oturamlarda yapılan tartışmalar, halktan gelen 'Durdurun bu rezaleti' tepkileri, yetkililerin bir kulağından girip, diğerinden çıkıyor. Önceki gece de kutlama uğruna yüzlerce kurşun yakıldı. İstanbul Polisi, 155 Polis İmdat telefonuna yağan ‘Burada ateş ediyorlar’ ihbarına kulak tıkadı.

SOKAK SAKİNLERİ İSYAN ETTİ

Piyango, bu kez Yeşer Ailesi'ne vurdu.Kağıthane Şirintepe Mahallesi Ayan Sokak 11 numaradaki evinden annesi Selime ve babası Cemalettin Yeşer'le ayrılıp, bitişikteki inşaata çıkan 17 yaşındaki Aysel Yeşer, nereden geldiği belli olmayan serseri bir kurşunla başından yaralandı. Yeşer'in Şişli Etfal Hastanesi'nde tedavisi sürüyor. Ayan Sokak'ın sakinleri ise ‘‘Her maç sonrası, silah sesi yüzünden uyuyamıyoruz. Bu kaçıncı olay. Sevinç yaşamanın başka yolu yok mu?’’ diyerek, maç magandalarına lanet yağdırdı.

Yargıtay'ın 1996'da aldığı karardan sonra, futbol magandaları kapalı ve açık yerlerde panik yaratacak şekilde silahla ateş edilmesi suçundan 2 ile 5 yıl arasında hapis istemiyle yargılanmaya başladı. Ancak bu da caydırıcı olmuyor.

Bir türlü akıllanmıyoruz

Futbolda kazanılan zaferlerden sonra, kutlama yapmayı bilmeyen magandaların ortaya çıkardığı bilanço ürkütücü:

1994 Galatasaray-Barcelona maçı: 3 ölü 5 yaralı.

1995 Türkiye-İsviçre maçı: 2 ölü.

1996 Galatasaray-Paris Saint-Germain maçı: 1 ölü.

1996 Fenerbahçe-Manchester United maçı: 2 yaralı.

1996 Türkiye-San Marino maçı: 1 ölü.

1997 milli maç sonra Adana'da 1 ölü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!