Bu mücadele engelleri yok edecek

Güncelleme Tarihi:

Bu mücadele engelleri yok edecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2012 12:25

Onlar ayrımcılığa karşı gelmek ve sosyal haklarını kazanmak için çalışıyor.

Haberin Devamı

Sabancı Vakfı, "Fark Yaratanlar" programıyla toplumsal gelişmeye katkıda bulunan "sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini" anlatmaya devam ediyor. Programın yeni Fark Yaratan'ı, görme engellilerin toplum yaşamına eşit bir şekilde katılımını sağlamak hedefiyle çalışmalar yapan Görme Özürlüler Derneği oldu.

1970 yılında Körlere Mutluluk Derneği olarak kurulan dernek, 1998 yılından bu yana GÖZDER adıyla faaliyet gösteriyor. Görme engellilerin sorunlarına odaklanarak yasal ve sosyal haklarını kazanmaları için çalışıyor; mesleki, sportif, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenliyor, rehabilitasyon hizmetleri veriyor.

PROGRAMI Ä°ZLEMEK İÇİN TIKLAYIN.... Â Â

AYRIMCILIÄžI ÖNLEMEK İÇİN MÃœCADELE EDÄ°YORÂ

DerneÄŸin, engelli ayrımcılığıyla mücadele amacıyla Kas Hastalıkları DerneÄŸi ortaklığında ve Sabancı Vakfı Toplumsal GeliÅŸme Hibe Programı desteÄŸiyle oluÅŸturduÄŸu Engelli Ayrımcılığını Önleme ve Mücadele Platformu, sivil toplum kuruluÅŸlarının kapasitelerinin geliÅŸtirilmesini, onlara mücadele deneyimi kazandırılmasını ve ortak hareket kültürü oluÅŸturulmasını hedefliyor. Platform kapsamında, 8 ilde 40 binden fazla engelli kiÅŸi ile çalışan 32 sivil toplum kuruluÅŸu Ä°stanbul'daki eÄŸitimlerde bir araya getirildi.Â

Haberin Devamı

Verilen eğitimlerde ayrımcılık mevzuatı, ayrımcılıkla mücadele yöntemleri ve izleme çalışmaları ele alındı. Eğitime katılan sivil toplum kuruluşları, engelli kadınlara sığınma evinde barınma imkanı, otizmli çocuklara eğitim hakkı, kamu kuruluşlarına engelli erişimi, sürücülerin engelli hakları konusunda eğitimi gibi konularda, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına 350'ye yakın idari başvuruda bulundu ve bu hukuki girişimlerini takip etti.

Görme Özürlüler Derneği'nin fark yaratan hikayesi, 18 Mayıs 2012 Cuma gününden itibaren www.farkyaratanlar.org ve www.sabancivakfi.org internet sitesinin yanı sıra Facebook, Twitter ve Youtube'da izlenebiliyor. Programda, 2009 yılından bu yana Görme Özürlüler Derneği de dahil 79 'Fark Yaratan'ın öyküsü yayınlandı.

Fark Yaratanlar videolarını izlemek ve paylaşmak için:

Haberin Devamı

http://www.sabancivakfi.org/sayfa/gozder
www.farkyaratanlar.org
www.facebook.com/FarkYaratanlar
www.twitter.com/Farkyaratanlar
www.youtube.com/user/turkeychangemakers


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!