Güncelleme Tarihi:
"Başka dünyaya aitmiş gibi gördüğü biriyle buluşmak, onu heyecanlandırıyordu"
Amerika’da eğitim gördükleri üniversitede tanışan, yıllar sonra İstanbul’da tekrar karşılaştıklarında dost olup birbirlerini yakından tanıyan, hayli parlak bir kariyere sahip, başarılı ve modern sunucu Esin ile babasının şirketinde yöneticilik yapan, İslami değerlere sıkı sıkıya bağlı türbanlı kız Kübra’nın öyküsü.
Önce karşılıklı olarak öteki’ni sonra da kendi benliklerini keşfederler.
Öteki bu iki karakter üzerinden, “modern” ile “muhafazakâr” kesimdeki iş ilişkilerini, erotizmi, evlilikleri, sosyal yaşamın ayrıntılarını, aldatmayı, kaçamakları ve Türkiye’nin saklı gerçeklerini anlatıyor.
Ece Vahapoğlu’ndan aşk, ihanet, önyargılar, din, cinsellik, tabular ve bastırılmış duygular üzerine sarsıcı bir roman.
Peki yazarlar kitap hakkında neler söyledi;
“Gazetecilikte biriktirdiklerini romana aktarmış. Günümüz Türkiyesi’nde ‘öteki’ denilen kesimi cesur bir hikâyeyle anlatmış. Beklenmedik bir şekilde türbanlı genç kızların sorunlarını içselleştirip yazmış. Sürükleyici… Heyecanlı… Şaşırtıcı!”
Hıncal Uluç / Sabah
“Ece Vahapoğlu, birbirimizi ötekileştirmemize neden olan kalıpların ne kadar kırılgan olabileceğini gösteren bir roman yazmış. Tebrikler.”
Mehmet Y. Yılmaz / Hürriyet
“İki farklı kadını çok iyi analiz ederek birbiriyle kesiştiren bir roman. Beklenmedik bir çalışma.”
Reha Muhtar / Vatan
“Çok vurucu. Senaryolaştırıp film yapmalı. Kapak da ‘al beni’ diyor.”
Saner Ayar/ Show TV
“Öteki ile beriki Türkiye’nin kesişme noktalarını çok da güzel anlatıyor Ece Vahapoğlu”
Funda Özkan / Radikal
“Ece Vahapoğlu, birbirine başkalaşmış insanların etrafında dolaşmak yerine, içine dalmış. Ayrı ayrı girdiği iki kapıdan bir yol açmış ve o yolu gösteriyor. “Bu işin ötesi, berisi yok” mesajıyla birlikte. Akıcı ve yürekli bir anlatım.”
Hakkı Yalçın / Takvim
“Oscar Ödüllü film tadında bir kitap. Okuduğunuz her sayfanın sonrasını merak ettiğiniz bir eser. Karakterleriyle empati kuracağınız bir kitap…”
Emre Şahin / Takvim
“Karakterlerden birinin ‘Bir şeye sımsıkı tutununca, akıl ve mantık devre dışı kalıyor, Öteki düşmanlaşıyor, yabancılaşıyor’ sözü bence bütün romanın hikâyesi.”
Mehmet Kamış / Zaman
“İki kesimi de beklediğimden daha iyimser anlatmış.”
Elif Çakır / Taraf
“Kendi içindeki ötekini bulmaya çalıştıkça, diğerlerini anlamak kolaylaşacaktır. Ece Vahapoğlu, kendi içindeki yolculuğun başlangıcını romanlaştırarak bir adım atmış. Onun adımları yol gösterici olacaktır.”
Prof. Dr. Bengi Semerci / Psikiyatr