Bu kadının uğruna 3 mühendis öldü

Güncelleme Tarihi:

Bu kadının uğruna 3 mühendis öldü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2002 02:14

İlişkiye girdiği kadının tuzağına düşen bekár mühendis ile 2 meslektaşı, kadının sevgilisi ve arkadaşı tarafından bıçakla delik deşik edildi.

Bursa'da, Yener Belgin Han'da 'Tapu ve Kadastro Mühendisliği' yapan Lütfullah Ahmet Erdin (27), Figen Yıldırım (20) adlı kadınla aşk yaşadı. Bunu öğrenen Yıldırım'ın sevgilisi Adem Güney (28) çılgına dönüp, kadının ve arkadaşı Şahin Korkmaz'ın yardımıyla tuzak kurdu. Önceki akşam bürosunda mühendis ortağı Efkan Açıcı'yla (24) oturan Erdin'i arayan Figen Yıldırım buluşmak istedi. Ergin de, o sırada ziyaretine gelecek olan makine mühendisi arkadaşı Bülent Kepçeli'den (27), Figen Yıldırım'ı da yoldan alıp büroya getirmesini istedi.

Randevu yerinde ölüm tuzağı

16 EC 181 plakalı ciple Yüksek İhtisas Hastanesi Kavşağı'nda bekleyen genç kadını almaya giden Bülent Kepçeli, cinayetin ilk kurbanı oldu. Yol kenarında bekleyen Figen Yıldırım'ın yanına yaklaşan cibe, birden ortaya çıkan kadının sevgilisi Adem Güney ile arkadaşı Şahin Korkmaz da zorla bindi. Kepçeli'yi tehdit eden 3 zanlı, aracı eski Gemlik Yolu'ndaki boş bir araziye çektirdi. Zorla araçtan indirilen Bülent Kepçeli, çoğu sırtından 21 bıçak darbesiyle öldürüldü. Katiller, parmak izi bulunmaması için Kepçeli'nin üzerindeki montu da aldılar.

Kanlar içinde taksiyle kaçtılar

Daha sonra mühendislik bürosuna giden genç kadınla iki erkek, Lütfullah Ahmet Erdin'le tartıştılar. Erdin'i 17 kez bıçaklayan saldırganlar, ortağı Efkan Açıcı'yı da cinayeti gördüğü için 7 bıçak darbesiyle öldürdüler. Sesleri duyan ve saldırganları, kanlar içindeki giysileriyle kaçarken gören han komşuları polisi aradı. Polis ekipleri, taksiyle kaçan 3 kişinin Yavuz Selim Mahallesi'nde indiği bilgisini alınca çevrede araştırmayı yoğunlaştırdı.

Üçüncü cinayeti itiraf ettiler

Figen Yıldırım ile sevgilisi Adem Güney, Özel Yavuz Selim Polikliniği'nde ellerindeki kesikleri tedavi ettirirken yakalandılar. Diğer zanlı Şahin Korkmaz'ın yakalanmasına çalışılırken, Adem Güney'in arkadaşı olan poliklinik sahibi Erdal Gelintaş (24) da gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ne ifadesi alınan Adem Güney, Lütfullah Ahmet Erdin'in Figen Yıldırım'la girdiği ilişkiyi kabullenemediğini belirterek, cinayetleri bunun için işlediğini itiraf etti. Bu itiraf üzerine Gemlik yolunda öldürülen mühendisin cesedi de dün bulundu.

Suç aleti henüz ortada yok

Adem Güney, ‘‘Mühendis benim sevgilimle ilişki kurdu. Canıyla ödedi. Ama diğer iki mühendis günahsızdı. İz bırakmamak için onları da öldürdük’’ dedi. Uğruna 3 mühendisin öldürüldüğü Figen Yıldırım ise olayın bu boyuta varacağını bilmediğini savundu. Cinayette sadece Adem Güney ile Şahin Korkmaz'ın kullandıkları iddia edilen suç aleti bıçak ise bulunamadı. 3'lü cinayetle ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!