Bu kadeh senin şerefine Yoshitaka!

Güncelleme Tarihi:

Bu kadeh senin şerefine Yoshitaka
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2010 00:00

Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve dünyadan da takipçileri olan sanal rakı sever grubu rakiteam ilk gerçek buluşmasını yaptı. Grubun maskotu Japon Yoshitaka pasaportu hazır olmadığı için meyhane gecesine katılamadı ama kadehler Yoshitaka’nın kartondan maketine kalktı

Bir grup rakı severin Tokyo’ya uzanan sosyal medya macerasını daha önce yine bu satırlarda okumuştunuz.Dünyanın en büyük sanal partilerine imza atan rakiteam (rakı takımı), ilk büyük gerçek buluşmasını İstanbul’da gerçekleştirdi. Ekran başında rakiteam’in sazlı sözlü partilerine Türkiye’nin yanı sıra Almanya’dan, Çek Cumhuriyeti’nden, Belçika’dan, İngiltere’den online katılım kolaydı ama ekibin çekirdek kadrosundan 30 kişiyi İstanbul buluşması için yollara düşmek ayrı bir olay. Rakiteam üyeleri, Yakup 2 Meyhanesi’nde gerçekleşen buluşma için Prag, Kayseri, Antalya ve İzmir’den kadeh tokuşturmaya geldi.

BİZİM CAPON GELEMEDİ

Öykünün başını hatırlamak gerekirse, her şey Prag’da yaşayan bir tur rehberinin (Çetin Altan Seynova) rakı özlemiyle başlamıştı. Çetin’in rakı özlemini gidermeye çalışan İzmirli eski milli hentbolcu, işadamı Yücel Şeker, Kayseri’de ikamet eden Günay Tuzak, İstanbul’dan elektrik mühendisi Kuntay Pınar, işadamı Metin Gümüş, Bankacı Begüm Cörüt, Twitter’da ufak ufak rakı içmeye başladı.
Altı kafadarın rakı muhabbeti kısa sürede rakiteam fenomenini ortaya çıkarırken, işin ucu Twitter’da ‘raki’ nick’ini kullanan Japon Yoshitaka Nishimura’ya kadar uzandı.
Raki nick’i yüzünden bir anda yüzlerce Türk takipçi edinen, Türkçe mesajlarla karşılayan Yoshitaka, Türkiye’deki önlenemez yükselişine hayret ederken, bir yandan da Türk kültürünü ve rakı içmenin adabını hatta mezeleri öğrendi. Sürekli Google’da Japonca-Türkçe çeviri hizmetini kullanan ve rakının tadını çok merak eden Yoshitaka’ya gönüllüler anason kokan aslan sütünü anlattılar.
Üstüne bazı rakı firmaları Japonya’ya rakı göndererek bütün ailenin rakı içmesini sağladılar. Yoshitaka’nın evinde bütün aileye bir yıl yetecek kadar rakı stoğu oluştu. Ancak yeni bir işe girdiği ve henüz pasaportu olmadığı için rakiteam’in ilk gerçek buluşmasına katılamadı. Rakiteam’in maskotuna dönüşen ve ‘Bizim Capon’ olarak anılan Yoshitaka İstanbul’daki ilk buluşmaya gelemedi ama kartona basılmış maketi masada yerini aldı, 30 kişilik rakiteam ekibi, kadehlerini sık sık Japon Yoshitaka’ya kaldırdı. Japonya’ya selam çakılırken, Twitter’da onlarca mesaj Bizim Capon’a yazıldı. Gece boyunca Yoshitaka’nın resmi masanın arkasındaki duvarda asılı kaldı.

1700 TAKİPÇİSİ VAR

Rakiteam, Twitter’da her geçen gün daha da popüler oluyor. Şu anda rakiteam’in takipçi sayısı 1700 civarında. Adabıyla içmeyi bilen herkese açık olan grubun Facebook’taki hayranlarının sayısı da giderek artıyor. Dünyanın farklı yerlerinden, Türkiye’nin beş farklı şehrinden insanları bir masa etrafında toplayan rakiteam’in gücü fark edilmeye başlandı. Yeni Rakı’nın ürün müdürü Nejat Çifçi rakiteam buluşmasına gelerek yerinde inceleme yaptı. Çifçi, “Farklı şehirler hatta farklı ülkelerdeki insanları internet üzerinde bir araya getiren grup ilk defa bir araya geldi. Bu ana tanıklık etmek istedim” dedi.

DEMET SAĞIROĞLU DA ÜYE

Rakiteam, çoğunlukla Türkiye saatiyle gece 22.00’de sanal partilerine başlıyor. Dünyanın dört bir yanındaki Türkler, bilgisayar başında kadeh kaldırıp, rakısını yudumlarken bir yandan da Müzeyyen Senar, Zeki Müren ve Demet Sağıroğlu dinliyor. Demet Sağıroğlu da rakiteam üyeleri arasında. Meyhane buluşmasındaysa iki rakiteam üyesi evlenmeye karar verdi. Ersev Göktürk, sevgilisi Lale Ünal’a sürpriz yaparak, evlenme teklif etti. Lale gözyaşları içinde evlilik teklifini kabul edince alkış kıyameti koptu.

RAKITEAM MANİFESTOSU’NDAN SEÇMELER

* Rakiteam üyeleri bir rakı üstadı olan Atatürk’ün izindedir, rakıdan vazgeçmez.
* Birinci maddenin hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
* Rakıyı hakkını vere vere içer. Mezesi tadında, muhabbeti kıvamındadır.
* Nihavendden hüzzama, acemaşirandan hicaza rakısını makam makam yudumlar.
* Muhabbet masasında konuşanı saygıyla dinler, saçmalayanı susturur. Hele hele, kadınlara sarkanları kolundan tutup atar.
* Kararında içmeyi bilir. Kalkma zamanı geldiğinde üstelemez; yolluk olayına hiç girmez.
* Cibezi, radikayı, turpotunu, şevketibostanı tanır. Taze balığı gözünden anlar. Etin hasını renginden çakar.
* Muhabbeti nerede bulursa rakı sofrasını orada kurar. Dünyanın her köşesi makbuldür.
* Aşkı bilir, aşkı tanır, zaten rakı içmenin başlı başına bir aşk olduğunun farkındadır.
* Aydın Boysan’a Tarık Minkari’ye ve Vefa Zat’a üstadların üstadı gözüyle bakar.
* İçemeyeceği rakıyı kadehe koymaz. Bu yüzden de kadehi bitmeden masadan kalkmaz.
* İstemeyenleri rakı içmeye zorlamaz. Misafir olarak görür. Ama baktı içmiyor, onunla bir daha rakı masasına oturmaz.
* Rakının milli içki olduğunun bilincindedir. Milli olana sahip çıkmayı bilir. Rakiteam üyeleri tüm sosyal medya araçlarını, rakının tanıtımı için kullanır.
* Rakı masasında açılım yoktur, katılım vardır. Rakı masasında dili, dini, ırkı, mezhebi, etnik kökeni ne olursa olsun herkes eşittir. Üyeler Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne gönülden inanmak ve kabullenmek zorundadır. Yandaş, yancı olamaz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!