Yeni haftada sağanak sürprizi! İstanbul için 'pazartesi' uyarısı: Sıcaklık düşüyor, yağış geliyor...

Güncelleme Tarihi:

Yeni haftada sağanak sürprizi İstanbul için pazartesi uyarısı: Sıcaklık düşüyor, yağış geliyor...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2024 14:23

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, pazartesi günü kuzeybatı kesimlerde azalacağını açıkladı. Meteoroloji tahminlerine göre İstanbul'da da pazartesi günü sağanak yağış bekleniyor. Yağışlı havanın çarşambadan itibaren yurdu terk edeceği belirtildi.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6-12 Ekim 2024 tarihlerine ilişkin haftalık hava tahminlerini açıkladı. Buna göre; yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, pazartesi günü kuzeybatı kesimlerde azalacak. Bugün, Sakarya, Kocaeli ve Bilecik çevreleri hariç Marmara Bölgesi'nin tamamı ile Ege Bölgesi'nin kuzeyini etkisi altına alması beklenen gök gürültülü sağanakların, pazartesi günü Trakya hariç Marmara'nın tamamı, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in sahil kesiminde etkili olması bekleniyor. Salı günü, Samsun çevreleri ve Doğu Karadeniz'in tamamı ile Malatya, Hakkari ve Şırnak çevreleri hariç Doğu Anadolu Bölgesi'nin tamamında gök gürültülü sağanaklar hakim olacak. Yağışlı hava, çarşambadan itibaren yurdu terk ederken 81 ilin tamamında açık, az bulutlu ve parçalı bulutlu hava durumunun olacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yeni haftada sağanak sürprizi İstanbul için pazartesi uyarısı: Sıcaklık düşüyor, yağış geliyor...

İSTANBUL'DA PAZARTESİ GÜNÜNE DİKKAT

İstanbul'da ise meteoroloji tahminlerine göre pazartesi günü sağanak yağış bekleniyor. Paylaşılan veriler hava sıcaklığında düşüş yaşanmayacağını gösteriyor.

BUGÜN HAVA NASIL?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve batısı ile İzmir’in kuzey kesimleri ve Düzce çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kırklareli çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının batı bölgelerde 1-3 derece azalacağı, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu, doğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI :Yapılan son değerlendirmelere göre; Kırklareli çevrelerinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden, olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Yeni haftada sağanak sürprizi İstanbul için pazartesi uyarısı: Sıcaklık düşüyor, yağış geliyor...

"ÖĞLEDEN SONRA YAĞIŞ VAR"

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de sosyal medya hesabı üzerinden hava durumuna ilişkin tahminini paylaştı. Şen, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

Bugün pazar Trakya'da yağmur sabah Öğleden sonra İstanbul'a da hafif de olsa gelir. Sıcaklıklar batıda düne göre 1-3 derece azalacak. Yarın Marmara'nın güney ve doğusunda batı Karadeniz'de yağış var. Yarınki 1-2 derece azalmadan sonra Sıcaklıklar önümüzdeki hafta fazla değişmeyecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!