Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? 9-10 Ocak hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri açıklandı! Kesintisiz devam edecek...

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı 9-10 Ocak hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri açıklandı Kesintisiz devam edecek...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2021 21:36

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı sorusu, kısıtlamalar devam ederken, gündemde yer almayı sürdürüyor. Hafta sonuna kısa bir süre kala sokağa çıkma yasağı soruları bir kez daha akıllara geldi. Geçtiğimiz hafta yılbaşında koronavirüs ile mücadele önlemleri kapsamında 31 Aralık Perşembe saat 21.00'den 4 Ocak saat 05.00'e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. İçişleri Bakanlığı'nın daha önce yayımladığı genelgede, hafta sonu yasaklarının yeni karar alınıncaya kadar devam edeceği bildirilmişti. İşte, 9-10 Ocak hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması saatleri ve konuyla ilgili detaylar.

Haberin Devamı

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı Türkiye'nin koronavirüs gündeminde yer almaya devam ediyor. Koronavirüs tedbirlerine yönelik hareketliliği azaltmak için uygulanan kısıtlama, hafta sonları cuma akşamı saat 21.00'den pazartesi günü saat 05.00’e kadar devam edecek.  9-10 Ocak tarihlerinde de kısıtlama geçerli olacak. Sokağa çıkma yasağı bu hafta da cuma akşamı saat 21.00'da başlayacak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Türkiye genelinde hafta sonu kesintisiz uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ilki 4-7 Aralık tarihlerinde yapıldı. Kısıtlamalar yaklaşık 1 aydır hafta sonları uygulanıyor.

Bu hafta sonu da 8 Ocak Cuma günü sokağa çıkma yasağı saat 21.00'de başlayacak. Kısıtlama 11 Ocak Pazartesi sabahı 05.00’e kadar kesintisiz sürecek.

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı 9-10 Ocak hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri açıklandı Kesintisiz devam edecek...

Haberin Devamı

ZORUNLU HALLERDE SEYAHATLER SERBEST

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı gün ve saatlerde, zorunluluğu bulunan kişilerin şehirler arası seyahat etmelerine izin verilecek.
İçişleri Bakanlığının genelgesinde belirtilen zorunlu haller şöyle:

"Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan.

Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişi).

Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler).

ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacaklar ve refakatçileri.

Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyenler.

Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olanlar.

Ceza infaz kurumlarından salıverilenler."

Vatandaşlar, genelgede belirtilen durumların varlığı halinde, toplu ulaşım araçları veya İçişleri Bakanlığının "e-Başvuru" ve "Alo 199" sistemleri üzerinden ya da valilik/kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak şartıyla özel araçlarıyla seyahat edebilecek.

Haberin Devamı

Belirtilen mazeretleri taşımayan kişilerin, şehirler arası seyahatleri ise ancak toplu ulaşım araçlarını (uçak, otobüs, tren, gemi) kullanmalarıyla mümkün olacak.
İşiyle ilgili nedenini belgeleyen toplu ulaşım araçlarının görevlileri ile şehirler arası seyahat edeceğini bilet ve rezervasyon koduyla ibraz eden kişiler, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen gün ve saatlerde 65 ve üzeri yaşlardaki vatandaşların temel ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek birimleri aracılığıyla karşılanacak.

BAKMADAN GEÇME!