Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Gezin

Yeryüzü suretleri, yani bir harita sergisi. İstanbul Galatasaray'da Vedat Nedim Tör Müzesi'nde 22 mart tarihine kadar açık kalacak bu sergi, F. Muhtar Katırcıoğlu koleksiyonu ve İstanbul Deniz Müzesi'nin benzersiz haritacılık gereçlerinden oluşuyor. Anaksimandros'tan bu yana haritacılığın aldığı yolun kilometre taşlarını, bu sergide izlemek mümkün. Sergide yer alan haritalar genellikle Anadolu ve çevresi olarak gruplanmış. Haritalar sadece coğrafi çizimleri içermeyip, dönemin ünlü yapılarını, şehirlerini, deniz ticaretini, savaşlarda kullanılan gemileri ve insanları da çeşitli resimlerle değerlendiriyor.

Gidin

Siz de dünya metropolleriyle yarışan İstanbul'da ve başkent Ankara'da yeteri kadar dans edilecek yer olmadığı görüşündeyseniz, işte size bir fırsat. Murphy's Dance Bar, pazartesiden cumartesiye 21.30 - 04.00 saatleri arasında hizmetinizde. Ankara Hilton ve İstanbul Divan otelleri bünyesinde. Pazartesileri nostaljik takılınıyor, 60'lar, 70'ler, 80'ler felan. Salıları Karayip rüzgarları yani salsalar merengueler var. Çarşambaları Ballroom dansa, perşembeleri latine, cuma ve cumartesileri ise dans kokteyle ayrılmış. Gidip kurtlarınızı dökün.

Alın

Shell V-Power. Yani yeni kurşunsuz süper benzin. Motorun çekiş gücünü ve aracın performansını artırıyor. Shell bilimcilerinin Formula 1 yarışlarında deneyerek kullanıma sundukları yeni bir benzin bu. Motorun çekiş gücünü ve hızlanma performansını düşüren tortu ve kumları temizliyor. Sürekli kullanıldığında ise bu oluşumları tamamen ortadan kaldırıyor. Fiyatı diğer kurşunsuzlarla aynı. Kolay gelsin!

Dikkat

Bu nedir diye incelemeyi bırakın. Güzel objeler liginde bugüne kadar spor aletleri hep küme düşerdi. Bunlar yeni ağırlıklar. Yani kol ve sırt kaslarınızı çalıştırmak için bir nevi el halterleri. Tasarım bu alanın en ünlülerinden Philippe Stark'dan. Form ve fonksiyonun başarılı bir evliliği. 2’şer kiloluk bronzla kaplanmış nikelden imal edilmiş. Bunlarla çalıştığınız takdirde insanların kilonuzdan çok ağırlıklarınıza bakacakları garanti. Şimdi ABD ve İngiltere'de çok ‘‘in’’. Fiyatları mı? 180 milyon kadar.

Giyin

İlkbahar 2000 koleksiyonundan. Hızlı, enerjik, özel, renkli, canlı yani hareketli bir yaşam tarzını ifade ediyor. DKNY. Koleksiyon seksi kesimler ve ışıltılı kumaşlarla vücudu tekrar keşfediyor. Hakim renkler turuncu, yeşil, mavi ve beyaz. Ayrıca mat ve neon parlağı renkler de var. Spor giysiler hafif ve rahat. Parçaların kesimi modern, üst kısımlar dar, alt kesimler daha rahat. Hakim renkler, pembe, yeşil, gri, sarı, uçuk mavi.

İzleyin

Genç sinema yönetmenlerinden Yeşim Ustaoğlu'nun ''Güneşe Yolculuk'' adlı filmi nihayet gösterime giriyor. Berlin Film Festivali'nde En İyi Avrupa Filmi ve Barış Ödülü'nü alan, katıldığı festivallerde de 20 kadar ödül toplayan film 18. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde En İyi Türk Filmi, En İyi Yönetmen ve Hürriyet Gazetesi Halk Ödülü'nü kazanmıştı. Ustaoğlu'nun, ‘‘Türkiye'nin genel bir panoramasını vermeye, insanların kimlik arayışını işlemeye ve aralarındaki dostluğu anlatmaya çalıştım,’’ diye tanımladığı filmin başrol oyuncuları Nevruz Baz, Nazmi Kırık, Mizgin Kapazan ve Ara Güler. Görüntüler Kieslowski'nin de görüntü yönetmeni olan Jacek Petrycki'ye ait. Senaryo da filmi yöneten Ustaoğlu'nun kaleminden.

Kullanın

Pürüzsüz dokusu ve esnekliği ile kullananlara bacakta çorabın varlığını unutturacak bir çorap. Adı da özelliklerine uygun, Penti Tengibi. Kozmetik ürün olarak kabul edilen bu çorap, pürüzsüz içdokusu ile tene mükemmel uyum sağlıyor. 3 ayrı tonda ten rengi olan Tengibi, lycralı ve mat iplikten üretiliyor.

Deneyin

Öyküsü uzayda başlayan bu yatak, astronotların uzay kapsülünde yerçekimsiz ortamda darbe etkisini azaltan özel bir maddeden yapılmış giysilerinden yola çıkılarak tasarlanmış. NASA kökenli bir uzay teknolojisi, bir İsveçlinin girişimiyle yatak odalarında sona eren bir konfor ve tıbbi başarı öyküsüne dönüşmüş. Bütün dünyada tanınan bu yatak, Tempur-Pedic, üzerinde uyuyanlarca mucize olarak adlandırılıyor.

NSM İnşaat Dış Ticaret LTD. ŞTİ'nin Türkiye distribütörlüğünü yaptığı bu harika ürünün marifeti yalnızca ‘‘mükemmel uyku kalitesi’’ değil. Yattığınızda ağırlıksızmışsınız gibi yatıyorsunuz. Bu da, mükemmel uyku kalitesi demek.

Sıradan yataklarda uyku sırasında vücut ağırlığının yarattığı etkiler yüzünden hareket ve kıpırtı, dolaşım aksamaları, biz uyuyor olsak da uykunun kalitesini bozar. Sonuç mu? Dinç uyanamama, gün içinde mahmurlaşma ve elbette başta boyun, bel sırt ağrıları olmak üzere çeşitli ağrılar.

Ve önemli bir şey daha: Horlama sorunu kalmıyor. Bunlar yatağın fiziksel özelliklerinin sağladığı üstünlükler. Ve bu üstünlükler yalnızca yatakla sınırlı değil. Yastık ya da sırt destekleri de var ve kimi şirketlerde bilgisayar başında oturanlara bu sırt destekleriyle çalışanlarda iş verimi artışı sağlanıyor. Bir de ‘‘kimya’’dan söz etmek gerek: Tempur-Pedik yatak ürünlerinde bakteri ve allerji yaratan akarlara da geçit yok.

Tempur-Pedic yataklarının Türkiye distribitörü telefonları: (0216) 345 10 42 - (0216) 347 70 11; İnternet: www.nsm.com.tr.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!