Bu haberi muhtarlar yazdı

Güncelleme Tarihi:

Bu haberi muhtarlar yazdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

6 Eylül Salı, Silivri, Muhtarlar Derneği odasında ilçenin sekiz muhtarıyla buluştuk. ‘‘Sizin gündeminizde ne var?' sorusuna cevap vermek istemediler. ‘‘Siz, gazeteciler, yalan yanlış yazıyorsunuz’’ dediler. ‘‘Peki, o zaman yazın!’’ dedik. Kabul ettiler. İşte muhtarların yazılı gündemleri.

Lütfi SATI

Büyüksinekli Muhtarı

Taşımalı eğitim siteminde devletimiz taşıma ücretini ödüyor. Ama maalesef öğle yemeği vermiyor. Öğrenciler sulu yemeği yanlarında taşıyamadığından bir yıl eğitim süresince kuru gıda ekmek peynir zeytin yemeyi sürdürüyorlar. Eğitime katkı payı ödüyoruz. Devletimizin taşımalı sistemde biz köylere öğle yemeği vermesini istiyoruz.

Halil İbrahim ONAT

Kadıköy Muhtarı

Kadıköy olarak nüfusumuz şu anda 1958. Köyümde Sağlık Evi noksan, köyüme Sağlık Evi istiyorum. Şu anda iğne vurdurmaya dahil Silivri'ye geliyoruz. Yolda yürürken bir küçük oğlumuz, çocuğumuz düşse ilk müdahale yapamıyoruz. Bunun için Sağlık Evi istiyoruz. Sağlık evi olana kadar muhtarlık binamızda hizmet verebiliriz. Sağlık Evi yapımı için muhtarlığımızın arsası vardır. Bedelsiz olarak arsayı verebiliriz.

CEMALETTİN ERKAL

Yolçatı Muhtarı

Öğretmen lojmanlarım şu anda dökük durumda. Öğretmen lojmanlarımın bir an önce tamir ve bakımının yapılmasını istiyorum.

Mustafa DÖNMEZ

Çayırdere Muhtarı

Hüceyin ECE

Sayalar Muhtarı

Bizim köylerimiz 110 yıllık köyler. Şu anda arsalarımızın, tarlalarımızın tapuları yoktur. Yıllardır hükümetler geldi geçti, tapular verilecek dendi. Tapularımız verilmedi. Mafya işe el atmadan Çayırdere, Sayalar, Beyciler üç köyümüzün tapularının verilmesini istiyoruz. Şu anda Mafya Beyciler köyüne girdi. Tarla davaları yüzünden Beyciler Muhtarı ve azaları katakulli ile hapse atıldı.

Muharrem EREN

Fenerköy Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı

Biz köy muhtarları olarak yerel yönetim yasasının bir an önce çıkıp işleme geçirilmesini istiyoruz. Bizler tüzel kişiliği kapsamındayız. Devletimiz İller Bankası'ndan belediyelere kredi veriyor. Aynı şekilde muhtarlıklara da İller Bankası'ndan kredi verilmesini istiyoruz. Silivri'nin köylerinde arazi satışları olmaktadır. Devletimiz bu arsa, tarla satışlarından eğitime katkı payı alıyor. Bu çok iyi bir olay. Aynı şekilde devletimiz hangi köyde arazi satışı olursa muhtarlıklara katkı payı vermesini ve muhtarlıklara gelir getirmesini istiyoruz.

Mustafa GÜL

Akören Muhtarı

Biz Silivri köyleri muhtarları olarak on sekiz köy bulunmaktadır. Biz muhtarlar olarak deprem bölgemize yaklaşık yirmi milyar para toplayıp gönderdik. Yine aynı şekilde erzak yardımında bulunduk. Benim köyümde elektrik trafoları yetersiz bulunmakta. Köyüme trafo ve enerji hattının değişmesini istiyoruz.

Muhtarımız suçsuz ama hapse atıldı

Bahattin CANBAZ

Beyciler Muhtar Vekili

Köyümüzün kuruluş tarihi 1928. Köyümüzün arazisi bu yıllarda bir çiftlik sahibi şahsınmış. Köylülerimiz bu çiftlik sahibinden bu arazileri satın alarak köyümüzü kurarlar. 1986 yılında tapu kadastro köyümüze geldiğinde ilk önce bu arazinin tamamını köylünün üzerine yazmak isterken daha sonra yüzde ellisi Ayşe Ferusun ve Fatma Ferusun üzerine yazarlar. Köyümüz halkı bu olaya itiraz eder ve mahkemeye baş vurur.

İlk etapta köylünün yüzde altmış beşi dava açar ve bu esnada mahkeme bu arazilerin sahiplerini arar ve bulamaz, çünkü bu arazinin sahibi olarak yazılan kadınlar ölmüştür ve yaşadıkları zaman da hiç evlenmedikleri tesbit edilmiştir. Daha sonra dört kişi varis olarak ortaya çıkarlar ve mahkemeler başlar.

İlk etapta köylünün yüzde altmışbeşi dava açtığı için toplam sekiz bin dönüm arazinin beş bin dönümünün tapusu mahkeme kararıyla köylüye verilir. Köylünün diğer yüzde otuz beşi de dava açmaya başlar ve bu esnada Osman Muzmul diye bir avukat mahkemenin varis kabul ettiği bu dört kişiden noter satış vaadi ile toplam sekiz bin dönüm araziyi satın alır ve köylünün tapularını kazanmış olduğu beş bin dönüm araziye tapu iptal davası açar.

Silivri Yerel Mahkemesi tapuları iptal eder ama Yargıtay bu davanın reddinin reddine karar verir ve köylülerin tapularını bozmaz. Yine bu esnada sonradan köylünün açmış olduğu davalar devam ederken Osman Muzmul hukuku yanıltarak bu üç bin dönüm arazinin yüzde ellisini yani bin beşyüz dönümünü kazanır. Bu davalar sonucunda Osman Muzmul köylüye izale-i şuyu ve ecrimisil davası açar.

31. 07. 1999 günü mahkeme heyeti ve Osman Muzmul köyümüze keşfe geldiler. Köyümüz iki bin nüfusludur. Bin kişisi keşif heyetini karşıladı bu esnada bir kargaşa çıktı ve Osman Muzmul'u kadınlar tartakladı. Bu kargaşayı dağıtmak için bizler muhtarlık heyeti olarak olayları sakinleştirmeye çalıştık ve hakim beyi ve bilirkişi heyetini koruyarak muhtarlık odasına girmelerine yardımcı olduk.

Daha sonra muhtarımız Fikret Özkan, Osman Muzmul'a yardımcı olarak kendisini minibüse bindirerek köyümüzden ayrılmasını sağladı. Daha sonra jandarma köy muhtarını ve heyetini ve otuz kişiyi karakola aldı ve Silivri Savcısı karakola gelerek Osman Muzmul'a ‘‘sana kimler vurdu veya hakaret etti, teşhis eder misin?’’ dediğinde Osman Muzmul da hiç suçu olmayan köy muhtarı Fikret Özkan'ı, iki azayı, daha önce görev yapan iki azayı ve yanısıra dokuz köylüyü tutuklattı ve aradan otuzyedi gün geçmesine rağmen Sİlivri Cezaevi'nde tutuklu olarak kalıyorlar.

Bizler Beyciler köylüleri olarak çok mağdur durumdayız. Adalete karşı çok saygılıyız ama muhtarımız ve köylülerimiz bir an önce yargılanarak suçsuz oldukları anlaşılacağına inanıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!