Güncelleme Tarihi:
Anadolu Ajansı’nın haberini geçiyorum, aynen, biraz eskimiş de olsa:
HİNTLİ ÇOCUKLAR DA ATATÜRK'Ü ANDI
İSTANBUL (A.A) - 13.11.2004 - Hindistan'da faaliyet gösteren City Montessori okullarında öğrenim gören Hintli çocuklar da, ebediyete intikal edişinin 66. yıldönümü dolayısıyla Atatürk'ü törenle andı.
Kalite Okulları Merkezi Başkanı Hayal Köksal, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Hindistan'ın Lucknow kentinde eğitim veren City Montessori okulları ile ikili ilişkileri bulunduğunu anlatarak, 2002 yılında “UNESCO Barış Eğitimi Ödülü” alan okulun müdürü Dr. Vineeta Kamran'ın geçtiğimiz eylül ayında Türkiye'ye geldiğini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hakkında bilgi alarak ülkesine döndüğünü söyledi.
Köksal, Dr. Kamran'ın, “Yurtta barış dünyada barış” sözlerinin sahibi Atatürk'ü okulundaki öğrenclere de anlatacağını ifade ederek döndüğü ülkesinde, 10-17 Kasım tarihleri arasında “Atatürk Haftası” düzenlediğini de kaydederek, bu çerçevede 11 Kasım'da Hindistan'daki okulda Atatürk'ün ölümünün 66.yıldönümünde törenle anıldığını bildirdi.
Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçisi Hasan Göğüş'ün de katıldığı törende “Barış meşalesinin” yakılmasının ardından her yaş grubundan Hintli öğrencilerin Atatürk'e ilişkin konuşmalar yaptığını dile getiren Köksal, “Bu öğrencilerin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türkiye'ye davet edilmesi gerektiğini” sözlerine ekledi.
*
Bizim, Mustafa Kemal’i unutmaya ve unutturmaya çalıştığımız şu günlerde, elâlem tanımaya uğraşıyor baksanıza. Bu gidişle, teşbihte hata olmasın, birçok kültürel zenginliğimiz gibi, Atatürk’ü de kaptıracağız yabancılara...
Aslında belki de daha iyi biliyor musunuz, biz kendi malımızın kıymetini bilmeyiz de “dışarıdan ne gelirse” sorup sorgulamadan dört elle sarılırız.