Bu filmden korkulur :)

Güncelleme Tarihi:

Bu filmden korkulur :)
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 04, 2006 13:17

Son dönem filmlerini harmanlayıp, t' ye alan Korkunç Bir Film serisinin dördüncüsü özellikle geçen yılın en çok konuşulan filmlerinden Brokeback Dağı ve Testere' ye yaptığı göndermelerle izleyenleri kırıp geçiriyor. Filmin Amerikan Başkanı' nı ne duruma düşürdüğünü ise gidip görmeniz gerek. Bu tavsiyelerimiz tabii ki Korkunç Bir Film tarzı sulu, cıvık esprilere katlanmayı göze alacak izleyicilere.

Haberin Devamı

SCARY MOVIE 4

Bu filmden korkulur :)

KORKUNÇ BİR FİLM 4
Yön: David Zucker
Oyn: Anna Faris, Regina Hall, Craig Bierko, Carmen Electra, Shaquille O ' Neal, Dr. Phil, Bill Pullman, Chris Elliott, Molly Shannon, Anthony Anderson, Kevin Hart, Michael Madsen, Lil Jon, Young BloodZ, Leslie Nielsen
Tür: Komedi

Konu, Korkunç Bir Film serisi olduğunda sinemaseverleri ikiye ayırmak lazım: Korkunç Bir Film başlığını görünce, yine hangi filmleri ti' ye almışlar, hadi bakalım, gülelim, eğlenelim, diyenler ve sulu, cıvık esprilere katlanamayacaklarını bildiklerinden (serinin dördüncü filmine gelindiğine göre herkes ne demek istediğimi anlıyordur herhalde), arkasına bakmadan kaçanlar.

Haberin Devamı

Bu yazıyı okuyanların büyük çoğunluğu ilk grubun üyesi olmalı. Parodisi yapılan filmlerin neredeyse hepsini görmüş, sıkı sinema izleyicileri bu kez hangi filmlerin cılkının çıkartıldığını da merak ediyor olmalılar.

Onları fazla merakta bırakmayayım.

Komedi sinemasının efsane yönetmeni David Zucker ile senaryo yazarları Craig Mazin ile Jim Abrahams, Korkunç Bir Film 4' te, Garez (The Grudge), Brokeback Dağı (Brokeback Mountain), Dünyalar Savaşı (War of the Worlds), Köy (The Village), Milyonluk Bebek (Mlilion Dolar Baby) ve Testere'ye (The Saw) dokundurmuşlar.
 
TESTERE 'NİN KURBANI SHAQUILLE O' NEAL

Film, Testere' yi ti' ye alarak açılıyor. Ki bence bu, filmin aynı zamanda en komik ve en etkileyici sahnelerinden biri (Amerikan Başkanı' yla dalga geçen sahneyi tek geçiyorum, o ayrı tabii).

Açılış sahnesinin basketbolla ilgilenenlere de bir sürprizi var üstelik. Shaquille O' Neal da yapboz meraklısı katilin ağına düşenler arasında.

Film, bu son derece komik açılışın ardından oklarını diğerlerine atmaya başlıyor.

Japon korku filmi Ju On'un, Sarah Michelle Gellar' lı yeniden çevrimi olan Garez' i kısa bir süre önce izlemiÅŸtik. Garez'in parodisinde, Cindy Campbell'ı (Anna Faris), tekinsiz bir evde yaÅŸlı bir hastaya bakarken, daha doÄŸrusu kadının kalan canına okurken buluyoruz.Â

Bu filmden korkulur :)

Haberin Devamı

Cindy'nin komşusu, Dünyalar Savaşı' ndan gelme. Tom Cruise' un oynadığı karaktere göndermeler yapan Tom Ryan (Craig Bierko), Cindy ile birlikte dünyayı uzaylılardan kurtarmaya çalışıyor.

Arada, bir de kör kız rolünde Carmen Elektra ' yı gördüğümüz Köy ziyaretimiz var. Serinin ilk filminde de rol almış olan ünlü yıldız filmin en sığ esprilerine kurban gidiyor ne yazık ki.

Geçen yılın en fazla konuşulan filmlerinden Brokeback Dağı, korku filmi olmamasına rağmen Korkunç Bir Film' den nasibini almış. Kısa bir parodi, ama filme ayrı bir tat getirdiği kesin.
 
LESLIE NIELSEN'E KIYAK
 
İlk üç filmin başrol oyuncuları Anna Faris ile Regina Hall, serinin dördüncüsünde aynı rollerine geri dönmüşler. Serinin sevimli ve saf kızı Cindy Campbell rolünü yine Anna Faris oynarken, bencil ve seks delisi arkadaşı Brenda rolünde Regina Hall' u izlemeyi artık kanıksadık sanırım. Yoksa oyunculuklarında ahım şahım bir şey yok. Bu filmler de öyle müthiş yetenekler gerektirmiyor zaten.

Haberin Devamı

Hoş ama boş (hep kadınlar olacak değil ya) komşu Tom Ryan rolünde Cinderella Man'den tanıdığımız Craig Bierko oynuyor. Onun performansı, içinde bulunduğu Dünyalar Savaşı parodisinin başarısızlığından olacak, son derece kötü.

Amerikan Başkanı rolünde izlediğimiz Leslie Nielsen ise filmin en komik ve manidar sahnesine imza atmış.

Film, Testere ve Brokeback Dağı parodilerinde olduğu gibi, Amerikan Başkanı' nı ti' ye alan bölümde de tavana vuruyor.

Bayat bir Michael Jackson esprisinin, gereksiz yere uzamış bir Dünyalar Savaşı parodisinin olduğu Korkunç Bir Film 4 ' te böyle zeki ve izleyenleri koparan sahneler de yok değil yani.

KONUK OYUNCU LÄ°STESÄ° KABARIK

Haberin Devamı

Korkunç Bir Film 4' te, önceki filmlerde olduğu gibi yine birbirinden ünlü yıldızlar; Carmen Electra, Shaquille O ' Neal, Dr. Phil, Bill Pullman, Chris Elliott, Molly Shannon, Anthony Anderson, Kevin Hart, Michael Madsen, rap yıldızları Chingy, Lil Jon, Fabolous ve Young BloodZ konuk oyuncu olarak kamera karşısına geçtiler.
 
HAFTANIN DÄ°ÄžER FÄ°LMLERÄ°
 
THE LAKE HOUSE

Bu filmden korkulur :)

GÖL EVİ
Yön: Alejandro Agresti
Oyn: Keanu Reeves, Sandra Bullock
Tür: Romantik - Dram - Fantastik
Süre: 105 dk.

 
Geç gelen buluşma

Keanu Reeves ve Sandra Bullock, Hız Tuzağı (Speed) filminden tam 12 yıl sonra, içinde fantastik öğeler barındıran bir aşk hikayesinde tekrar bir araya geldiler.

Haberin Devamı

Dr. Kate ve mimar Alex, farklı zaman dilimlerinde, aynı evde yaşamaktadırlar. Nefis bir gölün kenarında duvar yerine cam kullanılarak inşa edilmiş bu şeffaf evde 2 yıl arayla yaşayan Kate ve Alex, bahçedeki posta kutusuna birbirleri için mektup bırakmaya başlarlar. Farklı zaman dilimlerinde olsalar da birbirleriyle haberleşmeye başlayan ikilinin aşkı yaşaması için aynı evi ve zamanı paylaşmalarına gerek yoktur.

Hayal dünyasında gezinen bir film olan Göl Evi, içinde aşk olsun da konusu saçma olsun, önemli değil, diyecek izleyicilere hoş vakit geçirecekleri bir seyir sunuyor.

Zaten yıllar sonra Sandra Bullock ve Keanu Reeves' i aynı filmde görebilmek için bile izlenebilir.

HUO YUAN JIA
KORKUSUZ
Yön: Ronny Yu
Oyn: Jet Li, Jon T. Benn, Collin Chou
Tür: Aksiyon-Dram
Süre: 104 dk.
 
Jet Li özüne döndü

 
Jet Li, peş peşe çevirdiği Hollywood filmlerinden sonra özüne dönerek, zamanında kendisini üne kavuşturan dövüş filmlerinden bir başkasıyla çıkıyor karşımıza.

Korkusuz, efsanevi dövüş sanatı ustası Yuanjia' nın yaşamını konu alıyor. Yuanja, ailesinin başına gelenlerden sonra dövüş sanatının en iyisi olmaya karar veriyor. Amerikan dövüş şampiyonundan, kalabalık gruplara kadar pek çok çetin cevizle dövüşen Yuanja, bu arada ülkesinin kaderini değiştirecek kişi olma yolunda içsel bir yolculuğa da çıkmış oluyor.

Dövüş sahneleri ve yakaladığı şiirsel görsellikle izleyenleri büyüleyen Korkusuz' u, dövüş ve aksiyon filmleri ve tabii ki Jet Li hayranları kaçırmamalı.
 
MONSTER HOUSE

Bu filmden korkulur :)

CANAVAR EV
Yön: Gil Kenan
Tür: Animasyon-Aile-Fantastik-Macera
Süre: 91 dk.

Komşu evin hain planları

İnsan çocukken, olur olmadık şeylerden korkar, kendi kafasında hikayeler uydurur ya. İşte Canavar Ev de böyle bir konuyu işliyor. Yalnız bu kez çocuklar bir şey uydurmuş değil. Ortada gerçekten de bahçesine gelen topları, bisikletleri, evcil havanları yiyen bir ev var. 12 yaşındaki Walters, komik arkadaşı Chowder ve ikisinin de aşık olduğu Jenny, evin gizemini çözmeye çalışırken, kimseyi kendilerine inandıramıyorlar.

Daha önce Kutup Ekspresi' nde kullanılmış olan hareket kavrama tekniğiyle çekilmiş olan Canavar Ev, içinde korku unsurları barındırdığından küçük çocuklar için uygun bir film değil. 13 yaş ve üstü için ise müthiş bir seyir sunduğu bir gerçek. Bu animasyon, ilginç konusu, matrak çocuk karakterleri, korku ve komediyi çok iyi harmanlayan özenli senaryosuyla haftanın en iyilerinden.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!