Bu festival çocuklar için

Güncelleme Tarihi:

Bu festival çocuklar için
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2006 13:35

Garanti Bankası'nın katkılarıyla TÜRSAK Vakfı’nın düzenlediği Garanti Mini Bank 3. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali 21 Nisan Cuma günü başlıyor. Minik sinemaseverleri dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen filmler aracılığıyla faklı kültürler, farklı renkler, gelenek ve yaşam tarzlarıyla buluşturan festival 24 Nisan tarihine kadar sürecek.

Haberin Devamı

Festival kapsamındaki film gösterimleri Kadıköy Nautilus ve Maçka G-Mall Cinebonus sinemaları ve Fransız kültür Merkezi'nde yapılacak.

Ödüller "Filmimin Hikayesi" yazarlarına

Garanti Mini Bank 3. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali kapsamında düzenlenen film hikayesi yarışmasında derece alan çocukların hikayelerinden oluşan "Filmimin Hikayesi" kitabının bu yıl üçüncüsü yayınlandı.

Birbirinden ilginç ve renkli hikayeleriyle kitapta yer alan çocuklar 22 Nisan cumartesi günü Garanti Bankası Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılacak olan açılış partisini takiben gerçekleşecek ödül töreninde ödüllerini alacaklar.

Açılış partisi ve sunuşlarını Süheyl ve Behzat Uygur’un yapacağı açılış töreninde çocuklar için oyunlar, 15 yaşındaki harika Çocuk Celil Refik Kaya’nın mini gitar dinletisi ve açılış gecesi film gösterimleriyle renklenecek.   

Haberin Devamı

Uluslararası yarışmanın birincisi "Vincent"

Yazar Sevin Okyay yöneticiliğinde çocuklardan oluşan jüri Uluslararası Çocuk Filmleri Yarışması'nda birinciliği Almanya'dan gelen, yönetmenliğini Giulio Ricciarelli'nin yaptığı "Vincent" isimli filme verdi.

Çocuk jürisi, dünyayı anlamaya çalışan 8 yaşındaki Vincent'ın hayal dünyasında eğlenceli bir yolculuğu konu edinen filme büyük ödülü verme nedenlerini açıklarken filmden duygusal olarak etkilendiklerini, filmdeki oyunculukları beğendiklerini ve filmin konusuyla büyüklerle küçüklerin ilişkilerinin iyi bir portresini sunduğunu belirtiyorlar.

EZEL AKAY'LA SÖYLEŞİ

Festival kapsamında 23 Nisan günü gerçekleşecek atölyenin teması son günlerde adından çok söz edilen "Hacivat Karagöz Nasıl Öldürüldü" filmi. Cinebonus Maçka G-Mall'da saat 16:30'da yapılacak film gösteriminden sonra filmin yönetmeni Ezel Akay çocuklarla yapacağı söyleşide filmin nasıl yapıldığını aşamalarıyla anlatacak ve çocukların tarih, sinema ve yönetmenlikle ilgili sorularını cevaplayacak.

Orhan Gazi adına yapılan caminin inşaatında birlikte çalışmaya başlayan Türkmen göçer Karagöz ve şehirli Hacivat,  kendilerini bir anda çevrelerindeki herkesi eğlendirirken bulurlar. Tabi mizah bazılarını eğlendirip gerçekleri ironiyle ortaya koyarken bazılarının da canını sıkmaktadır… Gölge oyunun bu iki efsanevi karakterinin çevresinde gelişen olayları tarihsel doku içinde başarıyla sinemaya uyarlayan Ezel Akay atölye süresince küçük seyircilerle konuyu derinlemesine tartışacak.

Haberin Devamı

ANİMOSYAN SİNEMASI

Mini Bank 3. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali kapsamında 22 Nisan günü gerçekleşecek atölyenin konusu her yaştan çocuğun ilgiyle izlediği çizgi filmleri ve üç boyutlu animasyon yapıtlarını içeren "Animasyon Sineması". Fransız Kültür Merkezi'nde, saat 14.00’te başlayacak atölye kapsamında Türkiye’nin en önemli animasyon ustası Ali Murat Erkorkmaz'ın ilk kez gösterilecek olan 52 bölümlük “Piko’nun Adası” filminin bir bölümü yer alacak. Filmin gösterimini takiben Ali Murat Erkorkmaz çocuklara animasyon filminin nasıl yapıldığını anlatacak ve çocukların bu konudaki sorularını yanıtlayacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!