Bu da Konyalı Polat Alemdar

Güncelleme Tarihi:

Bu da Konyalı Polat Alemdar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2006 00:00

Konya’da Kalaşnikofların da kullanıldığı silahlı çatışmayla ilgili olarak 4 kişi yakalandı. Zanlılardan 18 yaşındaki Muhammet Doğan’ın, "Polat Alemdar’ı Kalaşnikof kullanırken gördüm. Ben de kullanabilirim diye düşündüm" dediği açıklandı.

KONYA’da 3 gün önce iki grup arasında Kalaşnikofların da kullanıldığı bir çatışma çıktı. Çatışmada 4 işyeri zarar gördü. Kaçan saldırganların yakalanması için 22 kişilik bir ekip oluşturuldu. Sonunda Meram İlçesi’nde 34 LS 275 plakalı otomobilin sağ stop lambasında kurşun izine rastladı. Otomobili durduran polis, araçta bulunan Muhammet Doğan (18) ve Kenan Duman’ı (27) gözaltına aldı. Otomobilde bir Kalaşnikof ele geçirildi. Doğan sorgusunda Kalaşnikof’u kendisinin kullandığını itiraf etti.

Gizli görev hayali

Ancak tatbikat sırasında Doğan, Kalaşnikof’u kullanamadı. Bunun üzerine ifadesini değiştiren Doğan’ın "Ümit Doğan Sağımlar ile çalıştığım kafenin ortağı Abdullah Naci Dişbudak bana, ’Kalaşnikof kullanabilir misin?’ diye sordu. Ben de, ’Kurtlar Vadisi-Irak filminde Polat Alemdar’ı kullanırken gördüm, kullanabilirim’ dedim. Kullanırsam belki bana da gizli görev verirler diye düşündüm" dediği belirtildi.

Silah ağır gelmiş

Ümit Doğan Sağımlar ve Abdullah Naci Dişbudak ile birlikte, Kavania Restoran’ı kurşunlamak için otomobille yola çıkan Muhammet Doğan’ın, otomobilin bagajında gitar kutusunda bulunan Kalaşnikof’u ağır olduğu için kullanamadığı anlaşıldı. Bunun üzerine Sağımlar’ın saldırıyı gerçekleştirdiği kaydedildi. Zanlılardan Doğan, Dişbudak ve Sağımlar tutuklandı. Kenan Duman ise tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!