Bu da dizi turizmi

Güncelleme Tarihi:

Bu da dizi turizmi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2010 06:49

İsrail gazetelerinde son dönemde Türkiye’nin boykot edileceği ve bu ülkedeki turistlerin Türkiye’ye gelmeyeceği yönündeki haberler sıkça yayımlanıyordu. Ancak Türk televizyonlarında yayınlanan iki yerli dizinin İsrailli Arapların ilgisini fazlasıyla çekmesiyle bu boykotun etkileri silinecek gibi görünüyor.

Haberin Devamı

İsrail’de yaşayan Araplar için Türkiye daha önce hiç şimdi olduğu kadar popüler bir tatil mekanı olmamıştı. Bu durumun en önemli sebeplerinden biri ekonomik sıkıntılar. Araplar arasında işsizlik ve yoksulluk oranlarının yüksek olması nedeniyle, pek çok insan pahalı olmayan tatil paketleri arıyor.

      

Türkiye’ye tur düzenleyen şirketlerin başında gelen Nazarine Tur’un yöneticisi Ganem Ebu Seif, “Araplar Türkiye’yi düşük fiyatlar, kaliteli markalar ve paralarının karşılığını alabildikleri bir yer olduğu için tercih ediyor” dedi.

 

İsrailli Yahudilerin içinde oldukları boykot havası Arap tatilcileri çok etkilemiyor. Ankara ile İsrail liderleri arasında yaşanan söz savaşı da kötü bir şey olarak görülmüyor. Genel olarak Arap müşterilere hitap eden bir seyahat ajansından bir yetkili “Kaldırdığımız uçakların yüzde 70’i Türkiye’ye gidiyor” dedi.

 

Haberin Devamı

Neto Tur yetkilisi İmad Ziyade de Arap müşterilerinin yüzde 90’ının Türkiye’ye gittiğini söyledi.

 

DİZİLER MERAK UYANDIRIYOR

Verilen paranın karşılığını almak dışında Türkiye’nin Arap tatilciler arasında bu kadar popüler olmasının bir açıklaması daha var. Arap toplumu içinde ciddi bir moda haline gelen Türk televizyon dizileri, Türkiye’nin yaşam tarzını İsrailli Araplara tanıttıkça, kamuoyunda da Türkiye’yle ilgili merak ve duyulan yakınlık arttı.

 

Türkiye’ye gelen pek çok ziyaretçi dizilerin çekildiği evleri ziyarete ya da dizi kahramanlarının yemek yediği restoranlarda yemeğe gitmek istiyor. Pek çokları da televizyonda gördükleri giysileri satın almak için Türkiye’ye geliyor.

 

Arapların ilgisini çeken diziler arasında özellikle iki tanesi (Nur adıyla yayınlanan Gümüş ve Kayıp Yıllar adıyla yayınlanan Ihlamurlar Altında) dikkat çekiyor. Seyahat acentesi yetkililerinden biri, “Coğrafi farklara rağmen Araplar, toplumsal kurallar, kültür ve gelenekler açısından kendileriyle Türkler arasında bir yakınlık ve benzerlik olduğunu düşünüyor” dedi.

 

Haberin Devamı

"TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİ" DE ÖNEMLİ

Son olarak Türkiye’ye gelen Arapların Arap oldukları için normalin üzerinde bir yakınlıkla karşılandığı ifade ediliyor. Pek çok Arap turist Türkiye’de karşılaştığı misafirperverlik ve sıcaklık sayesinde ülkesine memnun dönüyor. Ülkelerine döndükleri zaman iyi hizmet aldıklarını ve dükkanlarda kendilerine özel indirimler uygulandığını söylüyor.

 

Nazarine Tur’dan operatör Muhammed Udi, Türklerin İsrail’le yaşanan gerginlikten etkilenmediğini, aksine ülkeye daha fazla turist çekip ekonomik durumlarını düzeltmek istediklerini söyledi.

 

Udi, “Yahudi ve Arap gruplarla birlikte sık sık Türkiye’ye gidip gelen bir tur rehberi olarak Türklerle hiçbir sorun yaşamadığımı söyleyebilirim. Ne benimle ne de arkadaşlarımla Türkiye’ye giden turistlerin hiçbir problemle ya da kötü muameleyle karşılaştığını duymadım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!