'Bu çok acı' diyerek anlattı: Çocuklarıma 'Babanızı aramaya gidiyorum' diyorum

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2020 09:41

Giresun'da sağanak sonucu meydana gelen ve 3'ü asker 9 kişinin hayatını kaybettiği selde kaybolan Umut Cantürk'ü arama çalışmaları sürüyor. Cantürk'ün eşi Serap Cantürk, "Çocuklarıma her gün evden çıkarken ‘Babanızı aramaya gidiyorum’ diyorum. Bu çok acı" dedi.

Haberin Devamı

Giresun'da cumartesi akşamı etkili olan sağanak nedeniyle sel ve heyelanlar meydana geldi. Kentte 3'ü asker 9 kişi hayatını kaybetti, 2'si asker 8 kişi ise kayboldu. Dereli ilçesinde, dereler taştı; cadde ve sokaklar nehre döndü, park halindeki araçlar, sel sularına kapılarak sürüklendi. 17 binanın yıkıldığı, 361 yapının hasar gördüğü kentte alt ve üst yapı ile elektrik, su ve telefon hatları da zarar gördü.

Yağlıdere ilçesinde otomobiliyle sele kapılan Umut Cantürk’ü arama çalışmalarına ise devam ediliyor. AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve AKUT ekipleri, dere yatağında kayıp Cantürk'e ait iz arıyor. Serap Cantürk de kayıp eşini arıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ziyaret ettiği Cantürk'e taziyelerini iletirken, aramaların sürdürüldüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Bu çok acı diyerek anlattı: Çocuklarıma Babanızı aramaya gidiyorum diyorum

'BU ÇOK ACI'

Eşinin otelde çalıştığını anlatan Serap Cantürk, "Gece işten çıkıp eve gelmek için yola çıktı. Gündüzden başlayan çok kuvvetli bir yağmur vardı. Aradığımda yolda olduğunu söyledi sonra tekrar aradığımda telefonu kapalıydı. Eşimin otomobiliyle geçtiği güzergahta yol çökmüş. Bir işaretleme olmadığı için eşim aracıyla oradan dereye düşmüş. Otomobiline ulaştık ama kendisi yok. Çocuklarıma her gün evden çıkarken ‘Babanızı aramaya gidiyorum’ diyorum, bu çok acı. Eskiden yağmura ‘bereket’ derdik, şimdi ‘afet’ diyoruz. Doğayı bu hale biz getirdik ve cezasını çok ağır çekiyoruz" dedi.

EVLERİ YIKILAN AİLENİN GÖZYAŞLARI

Espiye ilçesinde 2 katlı evi selde yıkılan Zekeriya ve Menekşe Arpacık çiftinin tüm eşyaları da sulara kapıldı. Acılı aile de yakınlarının yanına yerleşti.

Yıkılan evlerinin yerine bakarak gözyaşı döken Menekşe Arpacık, "Eşimin babası astım hastası. Önce 'Babanı çıkar, arabaya yerleştir' dedim. Biz de çoluk çocuk bir kat giysi alıp evden çıktık. Hepimiz evden çıkıp uzaklaştık. Sonra geri gelip, tekrar baktık, su tamamen yaklaşmıştı. Çocukları da kaynıma göndermiştik. Biz yukarı çıktık, bekledik, baktık. Sonra gelinim aradı beni. Ben de 'Ev gitti' dedim. İçime doğdu çünkü içimden bir parça koptu. Evimi de 4 yıl olmuştu yapalı, her şeyini yapmıştım. Hepsi gitti" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bu çok acı diyerek anlattı: Çocuklarıma Babanızı aramaya gidiyorum diyorum
Zekeriya Arpacık ise "Evin temeline kadar su gelince biz evden çıkmak zorunda kaldık. 90 yaşında babam var, babamı arabama aldım, yola çıkardım. Sonra babamı sağlam bir yere bıraktım. Hanımla tekrar döndüğümüzde, dere tam yolun hizasına çıkmıştı. Çocuklarımı da yukarıda, kardeşimin evine göndermiştim. Buradan yine ayrıldık sonra da gelmeye cesaret edemedik. Dere tekrar kükremişti. O anda ev yıkıldı" dedi.

Bu çok acı diyerek anlattı: Çocuklarıma Babanızı aramaya gidiyorum diyorum

KAYIP 2 JANDARMA VE OPERATÖR ARANIYOR

Tirebolu- Doğankent yolunun 12'nci kilometresindeki çöken menfezden düşerek kaybolan jandarma minibüsündeki 2 asker ile aynı menfezden düşen greyderin operatörü Mehmet Ali Akbulut’u (56) arama çalışmaları sürdürülüyor. AFAD, Jandarma Arama- Kurtarma (JAK) ve AKUT ekipleri, dere yatağında kayıp kişilerden iz arıyor. Selde kaybolan 8 kişinin aileleri de bölgede hüzünlü bekleyişine devam ediyor.

Haberin Devamı

Kara yolunun çöktüğü bölgede, 3 jandarma görevlisinin cansız bedenlerine ulaşılmıştı.

Bu çok acı diyerek anlattı: Çocuklarıma Babanızı aramaya gidiyorum diyorum
BAKAN SOYLU: TOPYEKUN SEFERBERLİK VAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun'da sel felaketinden etkilenen Dereli ilçesinde incelemelerini sürdürdü. Selin izlerinin silinmesi için topyekun seferberlik olduğunu belirten Bakan Soylu, "Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bir taraftan belediyelerimiz bir taraftan tüm kurumlarımız, özel teşebbüslerimiz diğer taraftan da polis ve jandarmamız; vatandaşımıza, esnafımıza yardımcı oluyor. Elektrik idaresi, su, herkes, büyük bir gayret ortaya koymaya çalışıyor. Bir taraftan da yıkımlar gerçekleşiyor. Yani esas itibarıyla dereyi işgal eden, işgal ettiğini düşündüğümüz, hakikaten olmaması gereken binalarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mız hemen burada yıkıyor. Burada 1-2 gün içinde daha net fotoğrafa ulaşmış oluruz. Ama burada büyük seferberlik olduğu apaçık ortada" dedi.

Haberin Devamı

Bu çok acı diyerek anlattı: Çocuklarıma Babanızı aramaya gidiyorum diyorum
'ÇOK BÜYÜK TAHRİBAT VAR'

Arama ve kapalı köy yollarının ulaşıma açılması çalışmalarının devam ettiğini aktaran Bakan Soylu, "Arama- kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda 8 köy yolumuz kapalı, onları açma seferberliği devam ediyor. Burada görmüyorsunuz ama özellikle Espiye, Doğankent, Güce, Dereli ve 1- 2 ilçede daha köy yolları ile arazilerde çok büyük tahribat ve hasar var. Diyelim ki 35 kilometrelik yolun 25- 26 kilometresi gitmiş; böyle bir tablo ile karşı karşıyayız. Köprülerde hasar var. Bütün bu hasarın da bir taraftan onarımına devam ediliyor. Bu devletin, milletle özel teşebbüs, tüm kurum ve kuruluşlarımızla beraber büyük mücadelesi. Allah kimseye böyle felaket yaşatmasın; ama herkese böyle bir felaketten sonra da el birliği nasip etsin. Burada el birliği var. Bir taraftan devlet kendi imkan ve kabiliyetini ortaya koyuyor; ama bir tarafta da büyük bir milletimiz var. Bir minnettarlığım da bu selden mağdur olan vatandaşımıza. İlk dakikadan itibaren bir 'öf' bile demediler" diye konuştu.

Haberin Devamı

SEL TEMİZLİĞİ İÇİN JÖH DEVREDE

Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat (JÖH) Timleri, terör operasyonlarının ardından bu kez de selzedelerin yardımına koştu. Aralarında polis ve komandoların da yer aldığı 200 kişilik ekip, Dereli ilçesinde selin hasar verdiği cadde ve sokaklarda temizlik çalışmasına katılarak molozları çıkarmaya çalışıyor. Askerlerin iş yerini temizlediği Osman Aksu, "Askerlerimiz terörle mücadelede başarılıydı. Devletimizden ve askerlerimizden Allah razı olsun. Şimdi gelip bize yardımcı oluyorlar. Bu dayanışma içerisinde inşallah sel afetini atlatacağız" dedi.

Bu çok acı diyerek anlattı: Çocuklarıma Babanızı aramaya gidiyorum diyorum
HASARLI EVİNİN YIKIMINI GÖZÜ YAŞLI İZLEDİ

Sel bölgesinde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da beraberinde Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir ile birlikte temizlik çalışmalarını yerinde inceleyerek, askerlere teşekkür etti. Çalışmalar sırasında hasar tespiti üzerine 2 katlı evinin yıkımı sırasında gözyaşı döken kadını Bakan Kurum, "Devletimiz her zaman yanınızdadır, yaralar sarılacak, kimse mağdur edilmeyecektir" diyerek teselli etmeye çalıştı.

İlçede hasarlı 24 binanın 7’isinin yıkım işlemi tamamlanırken, diğer hasarlı yapıların yıkım çalışmalarına devam ediliyor.

Bu çok acı diyerek anlattı: Çocuklarıma Babanızı aramaya gidiyorum diyorum
SELDE KAYBOLAN ALTINLARINI ARIYOR

Öte yandan Dereli ilçesinde selin vurduğu kuyumcu dükkanı balçıkla kaplandı, bir miktar altın kayboldu. Kuyumcu dükkanı sahibi İbrahim Hamurcuoğlu çamurla kaplı iş yerinden kaybolan altınlarını arıyor. Hamurcuoğlu, "Sel gelmeye başlayınca iş yerindeki altınları kasaya koydum ama bir miktar dışarıda kaldı. Hemen eve koştum o ara dükkanı sel bastı. Şimdi altınları arıyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!