Bu aşk filmi İzmir'i anlatacak; ‘Bir gevrek, bir boyoz, iki de kumru’

Güncelleme Tarihi:

Bu aşk filmi İzmiri anlatacak; ‘Bir gevrek, bir boyoz, iki de kumru’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2009 12:14

İzmirli senarist Osman Dikiciler'in, İzmirli beş kişinin hayatından kesitleri anlatan ve tamamı İzmir'de çekilecek ‘Bir Gevrek, Bir Boyoz İki de Kumru’ adlı filmi sponsor desteği arıyor.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 200 bin lira destek verdiği filme İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) da kentin tanıtıma katkı sağlayacağı için 20 bin lira sembolik katkı vererek sponsorlar arasına girdi.

İki yıl üzerinde çalışıldı

/images/100/0x0/55ea9a97f018fbb8f88ad014
Film üzerinde iki yıldır çalıştığını, filmi 2010 yılı sonunda vizyona girecek şekilde yetiştirmeye çabaladığını belirten Dikiciler, “Marka bir kent olmak istiyorsanız, yolunuzun mutlaka sinemadan geçmesi gerekiyor. Ben de doğduğum büyüdüğüm kent olan İzmir'in tanıtımına bildiğim yoldan katkı koymak istedim. Bu filmin hedef kitlesi İzmir'de yaşayanlar değil, İzmir'i bilmeyen yabancılar ve İzmirli olup başka illerde ve yurt dışında yaşayanlar. İzmir içine çoğunlukla inmeyen ve zenginliğini görmekten mahrum kalan tüm yerli ve yabancı turistlerin, başta saat kulesi olmak üzere kentin sembollerini görmelerine katkı sağlamak istiyoruz. Sinema, televizyon ya da DVD yoluyla 1 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Eğer bu hedefimize ulaşırsak İzmir'in tanıtımı için büyük katkı sağlamış olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 1 milyon liraya malolacak filmin çekimlerini 2010 haziran ayına kadar bitirmeyi istediklerini anlatan Dikiciler, “Film uzun metrajlı bir aşk filmi, çekimlerinin büyük bölümünü İzmir merkezindeki eski mahallelerde ve Alaçatı'da yapacağız. Dario Moreno, Tanju Okan ve Yusuf Nalkesen gibi tanınmış İzmirli sanatçıların unutulmaz eserlerini de filmde kullanacağız” diye konuştu.

Filmde, İzmir kökenli ya da İzmir ile bağlantısı olan oyuncuların rol almasını istediklerini sözlerine ekleyen Dikiciler, “İzmirli olan ve Parmaklıklar Ardında dizisinde rol alan Ogün Kaptanoğlu ile eşi İzmirli olan Melih Ekener'e teklif götürdük. Önümüzdeki günlerde başka isimlere de teklifler götüreceğiz ancak netleşen bir isim yok” dedi. Rol teklifi götürülecek isimler arasında Mehmet Aslantuğ, Ozan Güven, Müşfik Kenter, Metin Akpınar, Nurgül Yeşilçay, Nehir Erdoğan gibi isimler bulunuyor.

Haberin Devamı

Filmin konusu;

1955 yılında İzmir'i terk ederek Selanik'e gitmek zorunda kalan Hristo, ölen eşinin küllerini saat kulesi maketinin içine koyarak İzmir'e getirmek için uçağa biner. Uçakta sevdiği kızla evlenemediği için 15 yıl önce İzmir'den İstanbul'a giden Tan ile yan yana oturur. Kısa sohbet ikiliyi eski zamanlara götürür. Hristo, eski arkadaşı Oktay ve mahallelisiyle 55 yıllık hesabı vermeye çalışırken, onu büyük ve inanılmaz bir sürprizin beklediğinden habersizdir. Bu arada bir başka yerde Melih ve Ceyhun isimli iki define avcısı ise bütün paralarını vererek aldıkları bir define haritasıyla hayallerini gerçekleştirecek büyük bir hazineyi bulma umuduyla İzmir'e gelmişleridir ancak haritanın sahte olduğunu anladıklarında beş parasız Kordon'da kalırlar. Kordon hazine avcıları ile Hristo'yu birleştirir. Hazine avcıları hikayesini dinledikleri Hristo'nun kaçarken bıraktığı hazineyi almaya geldiğini düşünürler. Hristo'nun arkadaşı Oktay onu bir deponun önüne götürür, kapı açıldığında 55 yıllık sır ortaya çıkar depoda Hristo ve ailesinin kaçarken geride bıraktıkları eşyalar vardır.

Haberin Devamı

Kentin bir başka köşesindeki Tan, İzmir'den kaçmasına neden olan eski sevgilisi Hasret ile cenazede karşılaşır. Konuşmak istemese de konuşur. Filmin finalinde Tan, Hasret ile Kordon’da en sevdikleri şarkı ‘Hasret’ eşliğinde son danslarını yaparlarken,bunun aslında yıllar önce yarım kalan,ertelenen son vedalaşmalarının da olduğunu anlarız. Çünkü Tan, İzmir'den gittikten kısa bir süre sonra Hasret zaten ölmüştür. Hazine avcıları ise Hristo'nun hazinesinin anahtarını elinden bırakmadığı saat kulesi maketinde olduğuna kanaat getirip ele geçirmeye karar verirler.

Osman Dikiciler kimdir?

İstanbul'da yaşayan ve senaryo yazarlığı yapan Osman Dikiciler 1968 İzmir doğumlu. 1992'de Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV bölümünden mezun olan Dikiciler, 1998-2004 arasında bu okulda öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1995-1996 arasında Kanal 1 ve Ege TV'de program müdürlüğü yapan Dikiciler, daha sonra ATV'de yayınlanan “Korkusuzlar” isimli dizinin senaryosunu yazdı. “Emret Komutanım” isimli dizinin senaryo yazarlığını da yapan Dikiciler, “Hababam Sınıfı Merhaba” adlı filmin kamera arkası belgeselin yönetmenliğini gerçekleştirdi. Pek çok klip ve filmin senaryo yazarlığını da yapan Dikiciler, 2 yıldır üzerinde çalıştığı “Bir gevrek, bir boyoz, iki de kumru” isimli filmi hayata geçirmek istiyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!