Brezilya'da seri soygun

Güncelleme Tarihi:

Brezilyada seri soygun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

5 silahlı soyguncu, Brezilya'da önce zırhlı bir banka aracını soydu, sonra bir yolcu uçağını kaçırdı, kargodaki para dolu kasa ile yolcuların tüm eşyalarını alarak kaçtı.

HOLLYWOOD filmlerine senaryo olacak seri soygun önceki gün Brezilya'nın Arjantin sınırı yakınındaki Foz do Iguacu Kenti'nde başladı. 5 kişi, önce kentte bir bankanın zırhlı aracını soydu. Ardından havaalanına giderek Foz do Iguacu ile Curitiba kentleri arasında iç hat seferi yapan Vasp Havayolları'na ait Boeing 737 tipi bir yolcu uçağına bindiler.

Non-stop çalıştılar

Uçak havalandıktan sonra soyguncular uçağın kontrolünü ellerine aldı. Bir soyguncu pilotun şakağına silahını dayadı diğeri ise kabin içinde bir el ateş ederek pilota verdiği koordinatlara inmesini istedi. Diğer soyguncular ise, Banco do Brasil'in uçağa yüklediği para dolu kasayı boşalttı. Bir soyguncu da çoğu İtalyan, Alman ve Japon olan 66 turistin para ve değerli eşyaları ile ilgilendi.

Issız bir piste indiler

Soyguncular daha sonra şeker kamışı tarlaları arasındaki, terkedilmiş bir havaalanına uçağı indirdiler. Burada kendilerini bekleyen bir kamyonete binen soyguncular, ortadan kayboldular. Daha sonra yeniden havalanan uçak en yakındaki Londrina Kenti'ne indi. Polis, seri soygun bilançosunun 4 milyon dolardan (2.5 trilyon lira) fazla olduğunu açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!