Bremen'de Akdeniz anemisi hastası Yiğit destek bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Bremende Akdeniz anemisi hastası Yiğit destek bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2014 16:18

Almanya'nın Bremen kentinde yaşayan ve löseminin bir çeşidi olan Akdeniz Anemisi'ne yakalanan Filiz ile Serkan Damar çiftinin çocukları Yiğit Damar (7) için pazar günü Bremen'de doku tipleme kampanyası düzenlenecek.

Haberin Devamı

Alman Kemik İliği Bankası (DKMS) tarafından organize edilen doku tipleme kampanyası Bremen DİTİB Selimiye Camisi'nde düzenlenecek. Saat 12.00'de başlayacak olan kampanya 18.00'e kadar devam edecek. Kampanya'ya 18 ile 55 yaş arasındaki sağlıklı herkes katılabilecek.

DOKTOR OLMAK İSTİYOR

İki yaşından beri Akdeniz Anemisi hastalığıyla mücadele eden, son bir yıldır da kan nakliyle yaşamını sürdüren Yiğit, büyüyünce doktor olmak istediğini söyledi. Yiğit'in annesi Filiz Damar (36) düzenlenecek kampanyanın sadece oğlu için değil tüm ilik nakli bekleyen hasta çocuklar için olduğunu belirtti. Oğlunun sağlığına kavuşması için mutlaka uygun iliğin bulunması gerektiğini anlatan anne Filiz Damar, “Oğlumun rahatsızlığını iki yaşlarında fark ettim. Devamlı halsizdi. Ev doktorumuz demir eksikliği dedi ve demir tabletleri verdi. Ancak Yiğit daha da kötü olunca başka doktora görürdüm. O doktor oğluma bakar bakmaz hasta olduğunu anladı. Son bir yıldır Yiğit'e kan nakli yapılıyor. Her nakil onun sağlığını daha da bozuyor. Vücudundaki demir oranı 10 olması gerekirken bu hastalıktan dolayı 1000 dolayında. Bu başta kalbi olmak üzere iç organlarına zarar veriyor. Eğer eşimle evlenirken kan testi yaptırsaydık bu sorunlar olmayacaktı. Pazar günü herkesten destek bekliyoruz. Ne kadar kan verilirse oğlum için o kadar şans demek. İnşallah oğlum ve tüm çocuklar sağlıklarına kavuşur” diye konuştu.

“BREMENLİLER YARDIMISEVERDİR”

Haberin Devamı

Yiğit'in babası Serkan Damar (39), ablası Beyza (12), kuzeni Zeynep Tayarer ile Bremen Türk Bahçeciler Derneği Başkanı Hasan Fidantek, 22 Haziran Pazar günü Selimiye Camisi'nde düzenlenecek olan doku tipleme kampanyasına Bremen halkının yoğun ilgi göstereceğini söylediler. Bremenlilerin birbirlerine bağlı olduğunu anlatan Hasan Fidantek, “Biz bahçeçiler derneği olarak Damar ailesinin yanında olacağız. Bugün Yiğit'in yakalandığı hastalığa yarın başka çocuk yakalanabilir. Pazar günü rekor bir katılım olacaktır” dedi.

KAMPANYA SAĞLIK BAKANLIĞI HİMAYESİNDE OLACAK

Yiğit için DKMS tarafından düzenlenecek doku tiplemesi kampanyasına Bremen Eyaleti Sağlık Senatörü Dr. Hermann Schulte-Sasse'de destek verdi. Senatör Schulte-Sasse kampanyanın himayeliğini üstlendi. Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay da kampanyaya destek verdi. Siyasi ve bürokratların yanı sıra Bremen esnafı da Yiğit'in yanında olduklarını göstermek için sponsor oldu.

Haberin Devamı

KAMPANYA ADRESİ
Kampanya Kreinsloger Str. 126, 28777 Bremen adresindeki DİTİB Selimiye Camisi'nde düzenlenecek. Kampanya saat 12.00'de başlayıp 18.00'de sona erecek. 18 ile 55 yaşındaki sağlıklı herkes kampanyada kan örneği verebilecek. Kampanya'da ayrıca DKMS için bağış da toplanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!