Bravo Tiyatro Frankfurt!

Güncelleme Tarihi:

Bravo Tiyatro Frankfurt
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2014 11:59

Almanya'da Türkçe tiyatronun öncüsü olan Tiyatro Frankfurt, Frankfurt Belediyesi’ne ait Fliegende Volksbuhne Sahnesi'nde Ferhan Şensoy'un yazıp, Kamil Kellecioğlu'nun yönettiği "Biri bizi dikizliyor" oyununu geçtiğimiz pazar günü sahneledi.

Haberin Devamı

Seyircilerin büyük ilgi gösterdiği ve ayakta alkışladığı oyunu, Frankfurt Başkonsolosluğu'ndan Konsolos Özkan Durmaz da izleyerek, ekibi başarılı yorumları için tebrik etti.

Kadrosu Kamil Kellecioğlu, Dilek Örnek, Handan Tıraş, Umut Kuzu, Haydar Akarsu, Başak Gülergin, Tolga Çiçek Barış, Akman Samet Akkoyun'dan oluşan "Biri Bizi Dikizliyor" oyununun dramaturgluğunu Dr. Gülen İpek Abalı, sesini Serdar Türkyılmaz ve Özge Özübal, üst yazısını Özge Özübal, suflörlüğünü Damla Çoban, müziklerini Barış Akman, rejisini ise Kamil Kellecioğlu ve Serpil Demirci üstlendi.

Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, 22 Mayıs 2014 tarihinde başlayacak olan Frankfurt Türkçe Tiyatro Festivali'nden önce sahneledikleri son oyuna gösterilen ilginin sevindirici olduğunu ifade ederek, oyun sonrası "Tiyatro güzel şey... İster oyna, ister seyret, tiyatro ayrıcalıklı bir güzellik. Bu akşam salonu dolduran seyircimiz ile hayatı paylaştık, aynı havayı aynı duygularla paylaşmanın tadına vardık. Emek veren herkese sonsuz teşekkürler" dedi.

Aynı eserin, 15 Eylül tarihinde bin kişilik Rüsselsheim Şehir Tiyatrosu'nda sahneleneceği bilgisini veren Kellecioğlu, tiyatroseverleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ile birlikte mayıs sonunda düzenleyecekleri tiyatro şölenine davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!