Bozdağ'dan Bağımsız Kosova'ya destek mesajı

Güncelleme Tarihi:

Bozdağdan Bağımsız Kosovaya destek mesajı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2011 10:57

Priştine'ye giden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Türkiye'nin, Kosova'nın hem içte hem de uluslararası platformlarda güçlenmesini istediğini ifade eden Bozdağ, "Bağımsız Kosova'nın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Özel uçakla Priştine'ye gelen Bozdağ ve beraberindeki heyet üyelerini havaalanında, Kosova Başbakan Yardımcısı Behcet Pacolli, Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Enis Kervan, Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan ve diğer yetkililer karşıladı.

Bozdağ, temasları çerçevesinde, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Başbakan Yardımcıları Behçet Pacolli ve Edita Tahiri, Meclis Başkan Yardımcısı Enis Kervan ve Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tırnava ile görüştü.

Havaalanı'nda Kosova Başbakan Yardımcısı Pacolli'yle Bozdağ arasında yapılan görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler ele alındı.

Bozdağ, Kosova'da kendilerini evlerinde gibi hissediklerini belirterek başladığı konuşmasında, Türkiye'nin Kosova'nın bağımsızlığına ve bütünlüğüne, dostluk eksenli ilişkileri sürdürülmesine önem verdiğini belirtti.

Haberin Devamı

Kosova'nın bağımsızlığının Türkiye'nin her yerinde büyük bir sevgi ve coşkuyla kutlandığını hatırlatan Bozdağ, Kosova'ya olan asırlık tarihi bağları hiç kimsenin koparamayacağını söyledi. Türkiye'nin, Kosova'nın hem içte hem de uluslararası platformlarda güçlenmesini istediğini ifade eden Bozdağ, "Bağımsız Kosova'nın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Bozdağ, Kosova'nın kuzey kesiminde bir Kosova güvenlik görevlisinin yaşamını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirirken, bu olayların barışçıl yollarla ve Sırbistan ile diyalogla çözülmesini istediklerini ifade etti.

Kosova Başbakan Yardımcısı Pacolli, Türkiye Cumhuriyeti devletinin Kosova'ya sunduğu çok yönlü destek için teşekkür ederek, iki ülke arasındaki ilişki ve işbirliğinin daha geliştirilmesi gereğini vurguladı

Ülkesinin kuzey kesiminde yaşanan son olaylara da değinen Pacolli, sınır geçitlerinin Kosova Uluslararası Barış Gücü (KFOR) askerlerinin denetiminde
olduğunu, bölgede Kosova polisi ile gümrükçülerinin de bulunduğunu belirtti. Pacolli, Türkiye'ye işbirliğinin devam edeceğini belirterek, "Kosova'da olağanüstü bir durum yok, güvenlidir" diye konuştu.

Bozdağ, temasları çerçevesinde Priştine'deki Türk Büyüekçiliği Konutunda Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Yağcıları, Türk Milletvekilleri Enis Kervan, Müfera Şinik ve Fikrim Damka'yı kabul etti.

Haberin Devamı

Bozdağ, daha sonra Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tırnava ile görüştü. Görüşme sırasında, Kosova'daki Osmanlı eserlerinin durumu ve iki ülkenin diyanet işleri arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi değerlendirildi.

Temasları sırasında Bozdağ, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga tarafından da kabul edildi. Ardından Kosova Başbakan Yardımcısı ve Sırbistan'la Müzakere Heyet Başkanı Edita Tahiri'yle bir araya geldi.

Bozdağ, başkent Priştine'de TİKA tarafından onarılan Fatih, Yaşar Paşa ve Sultan Murat camilerini gezdikten sonra, Sultan I Murat'ın da türbesini ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!