Bozdağ, Maas görüşmesi 3saat sürdü

Güncelleme Tarihi:

Bozdağ, Maas görüşmesi 3saat sürdü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2014 09:18

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Alman Adalet Bakanı Heiko Maas ile Berlin’de 3 saat görüştü. Görüş­me sonrası açıklama yapan Bakan Maas “AB müzakereleri kapsamında 23 ve 24. fasılları açmamız lazım. Ancak Tweetter ve YouTube yasakları bizim özgürlük anlayışımızla bağdaşmıyor” dedi.

Haberin Devamı

İKİ Bakan başkent Berlin'de uzun süren iş görüşmesinde hukuk devleti, insan hakları ve yargının bağımsızlığı konu­larını ele aldı. Başbakan Erdo­ğan'la Başbakan Merkel'in şubat ayında Berlin'deki görüşmesinde yargı bağımsızlığı konusunda iki bakanlığın görüş alışverişinde bulunması kararlaştırılmıştı. Ancak dün saat 11.00'de Alman Adalet Bakanlığı'nda başlayan görüşme, öğle yemeğiyle birlikte saat 14.00'e kadar sürdü. Alman Adalet Bakanı Maas, toplantıda Türk arkadaşları olduğunu ve birlikte futbol oynadığını anlattı. İki ülke arasındaki insan temeline dayalı özel ilişkinin benzersizliğini vurguladı.

23 VE 24. FASILLAR AÇILSIN

Toplantıdan sonra basın açık­laması yapan Bakan Maas, Türki­ye ile AB arasındaki müzakerele­rin genişletilmesini istedi ve şöyle dedi: “Biz bugün özellikle hukuk devleti ve insan hakları konusun­da adalet bakanları düzeyinde de düzenli diyaloğa geçmeyi kararlaştırdık. Hukuk devleti ve düşünce özgürlüğü, Avrupa değerlerinin modern demokrasi temelini oluşturuyor. Türkiye'de insan hakları, yargı ve hukuk dev­letinin mevcut durumunu birlikte derin ve ciddi ele alabilmemiz için AB müzakereleri çerçevesinde 23. ve 24. fasılları açmamız lazım.

Hukuk devleti bağımsız yargıyı gerektirir. Bunu güvence altına almak, her modern devlet için bir denemedir. Sosyal medya düşünce özgürlüğü, temellerimiz hakkın­da merkezi bir role sahip. Tweetter veya YouTube erişimini engellemek, bizim düşünce özgür-lüğü anlayışı­mızla çelişiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!