Botsalı’ya soruşturma iddiasına Ankara'dan yalanlama

Güncelleme Tarihi:

Botsalı’ya soruşturma iddiasına Ankaradan yalanlama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2013 01:01

Mısır’da yaşanan gergin sürecin ardından, Mısır basını ilginç bir iddiayı daha ortaya attı.

Haberin Devamı

Yargıdaki denetimi ele geçiren ordunun, Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı hakkında “Müslüman Kardeşler’in paralarını taşıyor, kuryelik yapıyor” gerekçesiyle soruşturma başlattığı iddia edildi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü ve Büyükelçi Botsalı iddiaları yalanladı.

Mısır’ın El Vatan gazetesinde yer alan habere göre Başsavcı Hişam Bereket, Müslüman Kardeşler’den ayrılan ve gençlerden oluşan “Şiddete karışmayan kardeşler” grubunun koordinatörü Ahmed Yahya’nın, “Türk büyükelçi Müslüman Kardeşler liderlerinin paralarına kuryelik yapıyor” sözlerine dayanarak Botsalı hakkında soruşturma başlattı.

GERÇEKLERİ YANSITMIYOR
İddiaların sorulması üzerini Sözcü Gümrükçü Hürriyet’e, “Böyle bir soruşturma açıldığına dair bizde hiç bir bilgi bulunmamaktadır. Büyükelçimize atfedilen suç tabiatıyla gerçekleri yansıtmamaktadır” dedi.

Haberin Devamı

SPEKÜLATİF HABER
Kahire’de görevinin başında ulaştığımız Büyükelçi Botsalı da kendisine Mısır makamlarından bu konuda hiçbir bilgi gelmediğini belirterek, “Tamamen resmiyetsiz, ilişkileri gölgelemek isteyen spekülatif haberlerdir” değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!