Borsa eski başkanı hakkında suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Borsa eski başkanı hakkında suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2006 14:07

ÇORUM Ticaret Borsası eski yönetim kurulu başkanı Mahmut Özdemir ve eski genel sekreter Mustafa Yıldırım Ünal hakkında, ‘görevi kötüye kullanmak’ ve ‘özel belgede sahtecilik’ten 2.5 ile 8 yıl arasında cezalandırılmaları istemiyle suç duyurusunda bulunuldu.

3 Mart 2005 tarihinde yapılan ticaret borsası seçimlerinde 321 delegenin oylarından 133'ünü alan Mahmut Özdemir, başkanlığı 188 oy toplayan Ömer Güney’e kaptırmıştı. Geçen eylül ayında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri, ticaret borsasında yaptıkları rutin denetimde eski borsa başkanı Mahmut Özdemir ile eski genel sekreter Mustafa Yıldırım Ünal’ın, görevi kötüye kullandıklarını ve özel belgede sahtecilik yaptıklarını belirleyerek 30 Kasım 2006 tarihinde cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Hazırlanan raporda, Özdemir ve Ünal’ın borsa personeli ile borsa resmi aracını özel işlerinde kullandıkları, 2001 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne sahte bülten gönderildiği, borsa gelirlerinin az gösterildiği belirtildi.

Raporda üst kurul aidatının eksik ödendiği, meclis kararı olmadığı halde 2004- 2005 yıllarında Çorum Şeker Fabrikası’ndan binde bir oranında alınan tescil ücretinin ilgili kuruluşa binde iki olarak bildirildiği de kaydedildi. Ayrıca raporda, eski başkan Özdemir’in borçlu olduğu kişi adına borsanın mühür ve antetli kağıdını kullanarak havale yaptığı iddiası da yer aldı.

ÖZDEMİR: LİNÇ GİRİŞİMİ YAPILIYOR

Suçlamaları reddeden Çorum Ticaret Borsası eski Başkanı Mahmut Özdemir, olayın bir linç girişimi olduğunu öne sürerek, “Bu organize bir iş. Soyut şeylerle suçlama yapıyorlar. Ortada hüküm yok. Tam bir linç girişimi. Lekeleyip kendisi temizlesin diyorlar. Borsa aracını hiçbir zaman kendi işimizde kullanmadık. Birileri bu konuda linç yapmak istiyor. Çiğ yemedik karnımız ağrısın. İki yıldır inceliyorlar. Bu suçlamaların hiçbir dayanağı yok” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!