Bordo Bereliler Erzincan'da terörist izi sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Bordo Bereliler Erzincanda terörist izi sürüyor
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 12, 2008 16:33

ERZİNCAN'ın Kemah İlçesi'nde dün uzaktan kumandalı mayını patlatarak 1'i yarbay 9 askeri şehit eden PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirmek için Erzincan 3'üncü Ordu Komutanlığı ile Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'nın başlattığı operasyonlar tüm hızıyla sürdürülüyor.

Haberin Devamı

 Teröristlerin Tunceli'nin sık ormanlık alanlarına kaçtığının tespit edilmesi üzerine, PKK'lıların bulunduğu alanlara zorlu doğa koşullarında her şartta kalabilen Bordo Bereliler, Jandarma Özel Harekât Timleri ile Arama Kurtarma Timleri indirildi. Timler, başta Munzur Dağları olmak teröristlerin izini sürmeye devam ediyor. Bu arada 3´üncü Ordu Komutanlığı, 9 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

Erzincan'ın Kemah Ä°lçesi yakınlarında yola döşedikleri mayını uzaktan kumanda ile patlatıp 1'i yarbay 9 askerin ÅŸehit olmasına, iki askerinde yaralanması neden olan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için özel eÄŸitimli birlikler devreye sokuldu. Eylemi yapan 10 kiÅŸilik grubunÂErzincan'dan Tunceli sınırlarına doÄŸru kaçtıklarının tespit edilmesi üzerine Erzincan 3'üncü Ordu Komutanlığı ile Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'nın baÅŸlattığı hava destekli operasyon tüm hızıyla sürüyor. Her iki komutanlıktan kalkan Sikorsky helikopterlerle PKK'lı teröristlerin bulunduÄŸu ve kaçık yollarına Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'na baÄŸlı Borda Bereliler ile Jandarma Özel Harekat Timleri ile Jandarma Genel Komutanlığı'na baÄŸlı Arama Kurtarma BirliÄŸi'nden timler indirildi.

Haberin Devamı


PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonların sürdüren ve özel operasyonlar yapan seçkin timleri, zorlu doÄŸa koÅŸullarında hiç bir destek almadan yanlarında götürdükleri mühimmat ve yiyecekle 20 gün her koÅŸulda kalabiliyor.Yanlarında en geliÅŸmiÅŸ telsiz cihazları ve uydu telefonları ile gece görüş cihazları bulunan timler, arazide kendileriniÂhiç göstermeden günlerce kamufle ederekÂterör örgütüne büyük darbeler vurabiliyor.ÂPusu attıkları bölgenin kilometrelerce uzağında teröristleri teknik cihazlarla tespit eden timler,Âtelsizle gece yada gündüz ayırt etmeden Kobra tipi helikopterlere koordinat vererek ulaÅŸamadıkları bölgelerdeki teröristlerin bombalama emrini de verebiliyorlar.Â


Munzur Dağları'nda timlerin sürdürdüğü operasyonda Kobra tipi helikopterler de havadan destek verip, teröristlerin saklanabileceği alanlar ise geçiş yolların ile bir çok stratejik bölgeyi bombardımanı tutuyor. Munzur Dağları'nın Ovacık İlçesi'ne yakın bölgelerine kaçtıkları belirlenen teröristlerin saklanabileceği çok sayıda mağara, ve yeraltı sığınaklarının bulunduğu belirtildi. Operasyonun zorlu doğa koşullarında sürdüğünü belirten asker yetkililer, teröristlerle şu anada sıcak bir temas yaşanmadığını ancak heran bu temasın sağlanabileceğini kaydetti.

Haberin Devamı


JAMMER CÄ°HAZI YOKTU


Askeri yetkililer, 9 askerin şehit olduğu mayınlı saldırıda, bölgede keşif ve istihbarat çalışması sırasında uzaktan kumandalı patlayıcıları önleyen frekans karıştırıcı Jammer cihazının olması gerektiğini söyledi. Yetkililer, Jammer cihazının neden götürülmediğinin de araştırıldığını belirterek, bu kadar üst rütbeli askerlerin aynı araca binmemesi gerektiğini savundu. 3'üncü Ordu Komutanlığı'nın 9 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!