Borcunu ödemeyen üniversiteye su yok

Güncelleme Tarihi:

Borcunu ödemeyen üniversiteye su yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

İSKİ, borcunu ödemeyen hiçbir üniversiteye farklı muamele yapılmadığını ve son bir ikazdan sonra borçların ödenmemesi veya ödeme planı verilmemesi halinde sularının kesileceğini bildirdi.

Kamu kurumlarının borçlarıyla ilgili olarak İSKİ hakkında çıkan haberler nedeniyle İSKİ Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, bir kamu kuruluşu olan İSKİ'nin, görüşleri nedeniyle müşterileri arasında ayrım yapmasının söz konusu olmadığı belirtildi. Açıklamada, ‘‘İstanbul Üniversitesi'nin borçlarının miktarı, sadece kendi dönemimize ait değildir. Üniversite, geçmiş dönemlerde de aynı meselelerle karşı karşıya kalmış, bu nedenle de zaman zaman su kesintilerine muhatap olmuştur. Ancak dönemimizde, bir kamu kurumu olması nedeniyle, üniversitenin suları bugüne kadar kesilmemiştir’’ denildi.

Kamu kuruluşlarının toplam borçlarının 20 trilyon lira olduğu belirtilen açıklamada, bu parayla İSKİ'nin 100 milyon metreküp kapasiteli ve 1 milyon 700 bin kişilik nüfusun su ihtiyacını karşılayacak 4 baraj, son teknolojilerle donatılmış ve günde 500 bin metreküp kapasiteli 2.6 milyon kişiye hitap edecek tasfiye tesisi, tam teşekküllü, bütün müşteri hizmetlerini içeren 20 müşteri hizmeti binası ve son teknoloji ile üretilmiş ve 15 bin kilometre uzunluğunda şebeke borusu döşeyebilecek bir yatırım gerçekleştirebileceği belirtildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!