Borçlu depremzedelerin elektrikleri kesildi

Güncelleme Tarihi:

Borçlu depremzedelerin elektrikleri kesildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2002 14:42

Bolu'da elektrik borçlarını ödemeyen depremzedelerin yaşadıkları prefabrik konutların elektrikleri kesildi.

SEDAŞ (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş) İşletme Müdürü Kudret Özdemir, Bakanlık'ın talimatı doğrultusunda, 30 Nisan'a kadar olan tüketimlerin asgari tutarı olan 25 milyar liranın ödenmesi gerektiğini söyledi.

Özdemir, ''Elektrikleri kesmemdeki asıl amaç, borçlarından habersiz vatandaşlarımızı bilgilendirmekti, şimdi hepsinin haberi var. Borçlarını ödediklerinde elektrikleri açılacaktır'' dedi.

SEDAŞ'ın depremzedelerden toplam alacağının 154 milyar lira olduğunu kaydeden Kudret Özdemir, şunları söyledi:

''Herkesin 2-3 faturası birikmiş durumda. Bu konuda Bakanlık da ben de çok sertim. Devlet bana bu yetkiyi verdi, bütün borçluların elektriğini keseceğim. Bunun için izinleri kaldırdık ve kaçak elektrik kullananlara karşı da ekipler kurduk. Ben nasıl ödüyorsam, vatandaş da kullandığı elektriğin parasını ödeyecek.''

Borçlu olanların, bu ay sonuna kadar başvurmaları halinde, borçlarının, ayda 25 milyon liranın altına düşmeyecek şekilde taksitlendirileceği, ancak eski borç faizlerinin silinmeyeceği öğrenildi.

SEDAŞ görevlilerinin borçları nedeniyle elektriklerini kesmeye gittiği depremzedeler de tartışarak görevlilere tepki gösterdi ve ''Devlet önce suyumuzu kestirdi, şimdi de elektriğimizi kestiriyor. Bizi direkt olarak çıkartamıyorlar, böyle aşama aşama prefabriklerden çıkartacaklar'' dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!