Bombacıları yakalatan iz

Güncelleme Tarihi:

Bombacıları yakalatan iz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2006 00:00

Beyoğlu ve Şişli Adliyeleri personelini taşıyan İETT otobüsüne A4 plastik patlayıcı ile hazırlanan uzaktan kumandalı bombayı koyan 5 kişi parmak izi sayesinde yakalandı.

İETT otobüsünün sürücüsü Serdar Marmara’nın servis sonrası bomba düzeneğini farkederek polise haber vermesinin ardından, polis parmak izi incelemesi başlattı. Parmak izlerninen biri bir süre önce cezaevinden tahliye olan bir kişiyle uyuştuğunu belirlenince operasyon başlatıldı. Yapılan baskınlarda 5 zanlı gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürülerek sorgulanan 5 zanlıdan 3’ünün bölücü terör örgütü PKK üyesi oldukları ve bu suçtan girdikleri cezaevinden kısa süre önce tahliye oldukları belirlendi. Zanlılar sorgularında, eylemi korkutmak amaçlı yaptıklarını ve bombayı patlatmak gibi bir amaçlarının olmadığını söyledikleri öne sürüldü. Ayrıca gözaltındaki zanlılardan birinin, Kocamustafapaşa’da patlayan bombayla ilgili gözaltına alındığı ancak delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldığı belirtildi.

YARALI ÇOCUK ÖLDÜ

Şırnak’ta, dere yatağında oynarken buldukları ve kurcaladıkları toprağa yarı gömülü mayının patlaması sonucu yaralanan 6 çocuktan 15 yaşındaki Şahin Oral tedavi gördüğü hastanede öldü.

BOMBACI TUTUKLANDI

Diyarbakır’da bir banka şubesine geçen ay A-4 patlayıcı koyup infilak ettirdiği iddia edilen 15 yaşındaki PKK’lı M.Ö. yakalandı. Eylem için talimat aldığını itiraf eden M.Ö. mahkemece tutuklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!