Bomba uzmanları adliyede

Güncelleme Tarihi:

Bomba uzmanları adliyede
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2010 12:41

Balyoz darbe planı ile ilgili olarak emekli subayların bulunduğu Beşiktaş'ta bulunan adliyeye bomba imha uzmanları geldi. Adliye çevresindeki binalarda arama yapmak için hazırlık yapan ekipler emir bekliyor. “Balyoz Planı” iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen emekli askerlere ise 80 sayfadan oluşan soru yöneltildi.

Haberin Devamı

 

Balyoz soruşturmasının sürdüğü Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine bomba uzmanları giriş yaptı. Uzmanlar, Adliye çevresindeki binalarda arama yapmak için hazırlık yapan ekipler emir bekliyor.

Dün "saldırı olacak" ihbarı üzerine hareketli dakikaların yaşandığı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine ek güvenlik tedbirleri alındı.

Bu tedbirler çerçevesinde bugün akşam saatlerinde bomba uzmanları adliye binasına giriş yaptı. Uzmanlar binada titiz bir arama yapacak. Bomba uzmanlarının aramasının "Balyoz soruşturması" sürecinde ifade işlemleri sona erene kadar devam edeceği, aramanın sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez rutin olarak yapılacağı öğrenildi.

ÇETİN SUSMA HAKKINI KULLANACAK

Haberin Devamı

Gözaltında tutulan eski Birinci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz müvekkillinin polis sorgusunda susma hakkını kullanacağını söyledi.

80 SAYFALIK SORU

İstanbul Cumhuriyet Savcıları Bilal Bayraktar, Mehmet Berk ve Ali Haydar  tarafından sorgulanan şüphelilere sorulan sorular arasında “Camilere saldırı  planları, 1. Ordu Komutanlığının sorumluluk alanı ve basında yer alan planlarda  geçen bilgilerden haberdar olup olmadıkları ve planla ilgili söz konusu seminere  katılıp katılmadıkları”nın da bulunduğu belirtildi.

Bu arada, şüphelilere, “Ergenekon” soruşturması ve davasının  sanıklarıyla ilgili herhangi soru yöneltilmediği ifade edildi.

EMEKLİ ORG. FIRTINA'NIN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına'nın avukatı Atilla Hekimoğlu, “İbrahim Fırtına Paşa, burada fuzuli yere tutuluyor" dedi.

Burayı sadece otel olarak kullanıyor” dedi. Gazetecilerin Emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'nın nezarette kiminle kaldığı sorusuna Avukat Atilla Hekimoğlu, “Odada yalnız kalıyor” diye cevap verdi. Avukat Atilla Hekimoğlu, bugün, müvekkili İbrahim Fırtına'yı gözaltına tutulduğu İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ziyaret etti. Atilla Hekimoğlu emniyet müdürlüğünden ayrılırken gazetecilere açıklama yaptı. Hekimoğlu, şunları söyledi:

“Olabildiğince çok iyi. Askeri kişiliği itibariyle dayanıklı. Sağlık durumu iyi. İbrahim Fırtına Paşa, 24 saattir gözaltında bulunmasına rağmen hukuki hiçbir işlem yapılmadı. Burada 24 saati aşkın bir sürede bulunmasının hiçbir hukuki dayanağı yok. Polisin ifade alması söz konusu değil. 2006 yılındaki genelgede göre bazı kamu görevlileri hakkındaki soruşturmaların sadece cumhuriyet başsavcısı tarafından yapılabilir. Cumhuriyet savcısı bile değil. Burada uzun süre tutulacağını düşünmüyorum. Kısa süre içinde savcılığa sevk edileceklerdir.”

Haberin Devamı

KOMUTANLARA ETTEN DUVAR

Emekli ve muvazzaf askerin Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde savcılık sorgularına öğle saatlerinde ara verildi.

Bununla birlikte askerler terasa çıkarak çay ve sigara içti. Askerlerin, basın mensuplarınca görüntülenmemesi için perdeleme yapıldı. Duvar kenarına gelen sivil kıyafetli askerler, yan yana gelerek etten duvar ördü.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatları da yakalanması ve gözaltına alınması ile ilgili olarak örgütlü suçlara bakan İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz etti.

Bu arada Emekli Tümamiral Özer Karabulut, Emekli Korgeneral Ayhan Taş ve Emekli Koramiral Lütfü Sancak da adliyeye getirildi.

ÖRNEK VE FIRTINA YARIN ADLİYEYE GÖNDERİLECEK

Haberin Devamı

Emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ve Oramiral Özden Örnek yarın adliyeye gönderilecek.

EMNİYETTE EKSTRA GÜVENLİK

Emekli askerlerin tutulduğu Terör ve Organize şube müdürlüklerinin bulunduğu binanın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne bağlı tam donanımlı ekipler emekli askerlerin sorgulandığı binaların önünde dün akşamdan beri nöbet tutuyor.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün bulunduğu B Blok ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün bulunduğu C Blok arasında park eden bir araçta silahlı ve çelik yelekli polisler hazır bekledi. Bu polisler bazen araçtan çıkıp bahçede dolaştı. Bu ekip gözaltındakilerin tamamı adliyeye sevk edilene kadar görev yapacak.

Adnan Menderes Bulvarı'ndaki (Vatan Caddesi) İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün çevre güvenliğini normal günlerde Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri sağlıyor. Ancak emekli askerlerin gözaltında bulunmaları yüzünden sivil polisler de bu ekiplere katıldı. Dış güvenliği sağlayan polisler gösteri veya saldırı ihtimaline karşın tetikte bekliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!