Bolu'nun içme suyu projeleri

Güncelleme Tarihi:

Bolunun içme suyu projeleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2007 15:32

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kentin su rezervinin 1 milyon kişiye yetecek kapasiteye çıkartacaklarını belirtirken, “Kuraklık bizim işimize yaradı. DSİ daha önce bu tip projelere sıcak bakmazdı” dedi.

Haberin Devamı

Kentteki içme suyu projeleri hakkında bilgiler veren Yılmaz, 11 milyon metre küp rezerv alanlı Çele Baraj Göleti tamamlandığında kaynakların bollaşacağını kaydederek “Bir milyon kişiye yetecek su rezervine ulaşacaklarını” bildirdi.
Yılmaz, Çele barajı göletinin yapımının sürdüğünü belirtirken, şunları kaydetti:
“Bir yere baraj yapılabilmesi için, en az beş yıllık etüt yapılması gerekiyor. Çele için de DSİ'nin etütleri sürüyor. Çele, alternatiflerimizden bir tanesi. Saniyede 1100 litre kapasiteli arıtma tesisi yapıyoruz. 50 kilometreyi aşkın isale hattı döşedik.”

Alternatif su arayışlarını sürdürdüklerini belirten Yılmaz, “Açıkçası, kuraklık olması bizim işimize yaradı. DSİ artık bu tip projelere sıcak bakıyor” dedi.

Verdikleri sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Yılmaz şöyle devam etti:
“ Uzun yıllardan beri evlerimizde tükettiğimiz suyun sertlik derecesi ve kireç oranı çok fazla idi. Dolayısıyla evlerimizde bulunan çeşmelerimizden sağlıklı su içemiyorduk. İnşallah önümüzdeki günlerde temiz ve arıtılmış su evlerimizin tüm musluklarından akacak. Önümüzdeki yıllarda Bolu'nun içme suyu ihtiyacını karşılayacak Gölköy ile Sarıcalar Köyü arasında temiz su isale hattı boruları döşeniyor.”

“BOLU'NUN SUYU, BOLU HARİÇ HER TARAFA GİDİYOR”

Kentin su potansiyelinin kentte kalmamasından şikayetçi olan Yılmaz, “Bolu'nun suyu Bolu hariç her yere tahsis edilmiş. Kartalkaya'nın suyu Ankara'ya, Çele arkasındaki kaynaklar Düzce'ye tahsis edilmiş. Bugüne kadar belediye ilk defa bu konuda müspet adım atıyor” dedi.

Haberin Devamı

Alaaddin Yılmaz, Gölköy'ün yüzde 30'luk kapasitesinin şehir içme suyu için ayrıldığını hatırlatırken, “Önümüzdeki yıllarda daha büyük kuraklıklar olabilir. Yeterli kaynağı bulabilirsek, Gölköy'ü bir rezerv olarak kullanabiliriz” diye konuştu.

Kente yıllık yaklaşık 7,5 milyon metre küp su verdiklerini anlatan Yılmaz, ancak dört milyon metre küp suyun parasını tahsil edebildiklerini, 3,5 milyon metre küp kaçağın bulunduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!