Bölgeden

Güncelleme Tarihi:

Bölgeden
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2001 00:00


Haberin Devamı

ALANYA

Trafik işkencesine son

Alanya Belediyesi yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Alanya Kalesi yolunda düzenleme çalışması başlattı. Başkan Yardımcısı Kemal Dere, kale yolunda tur otobüslerinin giriş-çıkış yapmakta zorlandığını belirterek, turistik yolun Alanya'ya yakışır hale getirileceğini söyledi.Yol genişletme çalışmalarını Damlataş'tan Kale'ye kadar sürdüreceklerini belirten Dere, sorununun çözülmek üzere olduğunu kaydetti. Dere, ‘‘Tarihi mekana çıkan bu yol Alanya'ya yakışmıyordu’’ dedi.

AĞLASUN

Alabalık yüz güldürdü

Burdur'un Ağlasun İlçesi'ne bağlı Yeşilbaşköy Beldesi'nde alabalık yetiştiriciliği vatandaşların geçim kaynağı haline geldi.

Yeşilbaşköy Belediye Başkanı Mustafa Ayyıldız, ‘‘Beldeki çifliklerarası rekabet alabalık yetiştirciliğine olumlu katkı sağladı. Şu an çiftlerler 500 bin adet alabalık yavrasuna sahip. Bu çiftlikler çevre il ve ilçelerin de balık ihtiyacını karşılıyor’’ dedi.

SERİK

Yurt onay bekliyor

Serİk Kaymakamı Mehmet Aydın, ilçeye yapılacak öğrenci yurdunun onay beklediğini açıkladı. Köylerden ilçeye okumak için gelen öğrencilerin barınma sorununu çözmek için büyük gayret sarfettiklerini belirten Aydın ‘‘Akçaalan Mahallesi'nde 6 bin metrekare kapasiteli yurdun projesi, onay için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Fon Kurulu'na gönderildi. Şimdi projenin onaylanıp gelmesini bekliyoruz’’ dedi.

GAZİPAŞA

Kereste zamlandı

GazİpaŞa'da 2001 dönemi kereste satışları başladı. 2000 yılında metreküpü 50 milyon liradan satılan tomruk tipi kereste 65 milyon liradan alıcı buldu. İhale ile satılan kerestelere talebin artması ve fiyatlardaki yükseliş, Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerini sevindirdi. Gazipaşa ormanlarından kesilecek 25 bin metreküp kerestenin değişik zamanlarda satılacağı açıklandı. Orman İşletme Müdürü Ender Can Çalışkan, ilçedeki kerestenin Antalya Bölgesi'nin en kaliteli ürünleri olduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!