Bölgeden

Güncelleme Tarihi:

Bölgeden
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

KAŞ

Özel halk otobüsü

Turistik ilçe Kaş'a ilk kez özel halk otobüsü konarak mahalle seferlerine başlandı. 55 kişi kapasiteli Alman yapımı minibüsler Gökseki Mahallesi ile Kaş merkezine çalışmaya yapmaya başladı. 18 yaşından büyüklere 250 bin, öğrencilere aylık 3 milyon lira olan otobüs servis ücreti vatandaşı memnun ederken, halk otobüslerinin çoğaltılması istendi.

MANAVGAT

Afişli uyarı

Manavgat Belediyesi, ilçeden Antalya istikametine giden yolun Sorgun Kavşağı üzerindeki tepede bulunan tabelaların kaldırılması için bu alana uyarı amaçlı bir bez afiş astırdı. Tabelaların gelişigüzel yerleştirilmesi yüzünden görüntü kirliliği oluştuğunu belirten belediye yetkilileri, tabela sahiplerini birçok kez uyardıklarını ancak sonuç alamadıklarını söyledi.

SERİK

Karpuzda altın yıl

Serikli üreticiler, bu sezon karpuzda altın yıl yaşadıklarını söyledi. Karpuz tarlasında verimin iyi, fiyatın ise yüksek oluşuyla büyük sevinç yaşadıklarını söyleyen üreticiler, ‘‘Karpuzlarımızı Belek'teki turizm işletmelerine veriyoruz.

KALİTELİ

Turizmciler artık Serikli üreticilerden yararlanmasını bilmeli. Onun için kaliteli üretim yaparak otellerle çalışmaya başlayacağız’’ dedi.

PATARA

Patara yeşilleniyor

Kaş'a bağlı antik Patara Beldesi'nde yangınların yol açtığı görüntü kirliliği yoğun çalışmalarla aşılıyor. Son bir yıl içinde 5 kez yangın tehlikesi geçiren ve son yangında tiyatrosu, hamam yolları ve antik beldenin yaşayan simgesi sayılan 2000 yıllık hurma ağaçları büyük hasar gören Patara, eski görünümüne kavuşuyor. Oyma taşlar ve mermer sütunlar Akdeniz Üniversitesi'nin arkeoloji bölüm öğrencileri ve öğretim üyelerinin birlikte yaptıkları çalışmalarla canlandırılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!