Bölgeden

Güncelleme Tarihi:

Bölgeden
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

MANAVGAT

İzci ateşi sönmez

Antalya Parakende Mahalli İzci Kampı'nın birinci dönemi yakılan izci ateşiyle bitti. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya İl Özci Kurulu tarafından Manavgat'ın Parekende Köyü'nde düzenlenen 10 günlük izci kampına 6 ve 15 yaş grubu öğrenciler katıldı. Kocaeli'nden 40, Balıkesir'den 21, Bilecik'ten 23 ve Antalya ile çevresinden 70 öğrenci ile toplam 154 öğrencinin katıldığı kampta 16 lider ile 6 yönetici de görev yaptı.

GAZİPAŞA

Doktor yok

Gazipaşa'nın Gökkuzluk Yaylası'nda bulunan son 3 yıldır yaylaya çıkanlara hizmet veren sağlık ocağı hizmete açılamıyor. Kaymakam Ali Kazgan, Gökkuzluk Sağlık Ocağı'nın resmi kayıtlarda görünmediğini, Merkez Sağlık Ocağı'ndan gönderilen gönüllü doktorlar ve diğer sağlık personeli tarafından geçici olarak hizmet verildiğini belirtti.

AĞLASUN

Kiraz yüz güldürdü

Ağlasun'a bağlı Yeşilbaşköy Kasabası'nda Napollon ve erik cinsi kirazlardan yüksek verim elde edilmesiyle üreticilerin yüzleri güldü. Ağlasun'da kirazların yağmurdan olumsuz etkilenmesi sonucunda büyük oranda rekolte kaybı olmuştu.

Kasabadaki üretilciler geçtiğimiz yıllara göre daha kaliteli ve yüksek verim elde ederek şimdi de tüccarın gelmesini bekliyor.

SERİK

Çiftçiye teşvik

Dünya Bankası ve Tarım Bakanlığı işbirliğiyle çiftçilere teşvik amacıyla dönüm başına 5 dolar ödenmesine başlanıyor. Serik Ziraat Odası Başkanı İsmet Akça, Tarım Bakanlığı ile Dünya Bankası işbirliyle hazırlanan destek amacıyla Türkiye genelinde bazı il ve ilçelerin pilot bölge uygulaması yapıldığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!