Bölgeden

Güncelleme Tarihi:

Bölgeden
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

AĞLASUN

Düğüne gider gibi

BURDUR'un Ağlasun İlçesi'nden 1980/2 asker adayları coşkulu törenlerle birliklerine uğurlandı. Davul-zurna eşliğinde uğurlanan asker adayları çeşitli illerde yerine getirecekleri vatani görevleri öncesinde birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

İlçe otogarında düzenlenen davullu zurnalı uğurlama törenine Yeşilbaşköy Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Ayyıldız da katıldı. Asker adaylarıyla tek tek vedalaşan Belediye Başkanı Mustafa Ayyıldız,‘‘Vatan borcu namus borcu. Gözünüz arkada kalmasın’’ dedi.

ISPARTA

SDÜ’den vefa

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) 2 yıl 4 ay süreyle görev yaptıktan sonra emekli olan Prof. Dr. Koptagel İlgün'e bir veda yemeği verildi. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Lütfü Çakmacı tarafından SDÜ Konukevi'nde düzenlenen yemeğe Burdur 58. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Rıza Selmanpakoğlu, eski Emniyet Genel Müdürü Cemalettin Tüfekçi, rektör yardımcıları Prof. Dr. Yaşar Aksoy ile Prof. Dr. Serpil Pehlivan ile dekanlar katıldı.

ALANYA

Kozada ilk ürün

ALANYALI ipek böcekçileri yılın ilk üretimini gerçekleştirdi. Koza Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Haydar Diker, yaş kozaların ilk tesliminin başladığını söyledi. Rekoltenin bu yıl 24 ton olarak beklendiğini belirten Diker, ‘‘Geçen yıl 1 milyon 900 bin lira olan koza bu yıl 2 milyon 400 bin liradan alınıyor’’ dedi.

2000 yılı ürünü olarak 815 kutu yaş ipek böceği getirilerek üreticilere dağıtıldığını bildiren Haydar Diker, ‘‘Bu tohumları 724 üretici aldı. Alanya ile Gazipaşa ve köylerinde bu tohumlar yetiştirilmektedir’’ diye konuştu.

KAŞ

Harley fanatikleri

ALMANYA'nın Dutlingen kentinden ünlü Harley Davidson marka motosikletleriyle 14 kişi Antalya'nın Kaş İlçesi'ne geldi. Akdeniz turunu Kaş'ta noktaladıkları için mutlu olduklarını söyleyen Harley Davidson fanatikleri, ‘‘Kaş gerçekten güzelmiş. Şirin ve sevimli bir yer’’ dedi.

Türkiye'de en çok trafikten şikayetçi olduklarını söyleyen Alman Harleyciler, ‘‘Hiç kimse trafik kurallarına uymuyor. Gecenin bir saatinde karşınıza ışıksız bir traktör çıkabiliyor. Turizmin yaygın olduğu bölgelerde bu olumsuzlukların bir an giderilmesi lazım’’ diye konuştular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!