Böldürtmem

Güncelleme Tarihi:

Böldürtmem
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2013 01:19

Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde hemşerilerine seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu “Barış içinde, huzur içinde yaşayan, herkesin akşam evine ekmek götürdüğü bir Türkiye istiyoruz. Barış için huzur için, elimden gelen bütün çabayı göstereceğim. Burada size söz veriyorum. Ayrışmaya asla izin vermeyeceğim. Bölünmeye izin vermeyeceğim” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, doğum yeri Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde kurbanlar kesilerek karşılandı. Kılıçdaroğlu “Eğer Nazımiye’nin Baltaca Köyü’nden küçük bir memurun çocuğu bugün CHP’ye genel başkan olmuşsa, cumhuriyetin sayesinde olmuştur. Eğer Kayseri’de küçük bir esnafın çocuğu bugün Türkiye Cumhuriyeti’ne Cumhurbaşkanı olmuşsa o da cumhuriyetin sayesinde olmuştur. Cumhuriyetimizi güçlendireceğiz, demokrasi ve özgürlükle taçlandıracağız. Böylece fırsat eşitliği sağlayacağız. Herkes bağımsızlık için özgürlük için mücadele ederken geleceğe güvenle baktığı, geleceği özenle kurduğu bir Türkiye’yi isteyecektir ve onun mücadelesini bizler gerçekleştireceğiz” dedi. Kürsüye, ‘Dersim seninle gurur duyuyor’ sloganı eşliğinde gelen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

BERABERCE YAŞAYACAĞIZ

“Ben de hem Dersim’le hem de bütün Dersimliler’le gurur duyuyorum. Dersimli olmaktan da gurur duyuyorum. Barış içinde, huzur içinde yaşayan, herkesin akşam evine ekmek götürdüğü bir Türkiye istiyoruz. Barış için huzur için elimden gelen bütün çabayı göstereceğim. Burada size söz veriyorum. Ayrışmaya asla izin vermeyeceğim. Bölünmeye izin vermeyeceğim. Doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle bir de beraber yaşayacağız bu Türkiye’de.

OLAĞANÜSTÜ MAHKEMELER

Özel yetkili mahkemeler demokrasilerde olmaz. Özel yetkili mahkemeler verdiği kararlar demokrasilerde meşru değildir. Yargının bağımsız ve tarafsız olması lazım, yargının siyasi otoritenin elinde olmaması lazım. Olağanüstü mahkemeler adalet dağıtmaz, olağanüstü mahkemeler siyasi otoritenin buyruklarını yerine getirir o nedenle bu mahkemelerin vermiş olduğu kararları biz meşru olarak görmüyoruz. Orada görev yapan yargıçları da yargıç olarak görmüyoruz. Kimse kusura bakmasın, doğal yargının dışındaki bütün yargı alanlarını biz meşru görmüyoruz. O alanlarda verilen kararları da gayri meşru görüyoruz. Ne siyaseten, ne ahlaken, ne hukuken bu mahkemelerin kararları meşru değil.

GENÇLERİ DİNLEYELİM

Bu ülkeyi çok partili rejimi getiren biziz. Bu ülkeye demokrasiyi getiren biziz, yani CHP’dir. Bu ülkeye cumhuriyeti getiren de CHP’dir. Bu ülkeye sosyal demokrasiyi getiren de CHP’dir, 3 büyük devrimin altında CHP imzası var. Şimdi biz diyoruz ki, 4’üncü bir devrime hazırlanalım. Yani, demokrasi ve özgürlük. Daha fazla özgürlük getirelim bunun mücadelesini veriyoruz. CHP’de diğer partilerdeki gibi tabloyu biz istemiyoruz. İnsanlar düşüncelerini özgürce dile getirsinler. CHP zaten bunu yapıyor. Eğer siz cumhuriyeti demokrasi ve özgürlükler ile taçlandırırsanız daha görkemli ve daha saygın bir Türkiye’yi yaratmış olursunuz. Şu anda önümüzdeki en büyük eksikliğimiz özgürlük ve demokrasi bağlamındadır. Gezi direnişi oldu? Ne istiyor gençler? Daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi istiyor. O halde siyasetçiler olarak hem cumhuriyetin faziletlerinden bahsediyoruz, cumhuriyetin bizi getirdiği noktalardan söz ediyoruz ama o gençleri dinlemiyoruz. Yanlış yapıyoruz. O gençleri daha fazla dinlemeliyiz.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTELERE ÖZGÜRLÜK

Biz 17 maddelik özgürlük ve demokrasi bildirgesi yayınladık. Üniversitelere özgürlük getirmemiz lazım, sokakta insanlar rahatlıkla konuşabilmeli. Düşünebiliyor musunuz, sokakta 3 vatandaş yan yana geldiği zaman polis onları gözaltına alıyor. Duran adamı düşünün, durarak protesto yaptı, sadece duruyor. Durduğu yerde üstü aranıyor, ‘Burada duramazsın’ deniliyor. Bunlar demokrasilerde olmaz.

YETKİ TOPLAMAK DİKTATÖRLÜK

Demokrasi getiriyorum, demokrasiyi geliştireceğim veya demokrasiyi derinleştireceğim diyen bir siyasal iktidar ‘Yasama ve yargı benim için ayak bağıdır’ diyemez. Güçler ayrılığının ne olduğunu bilmesi lazım. Anayasa neden bir kişiye bütün yetkileri vermemiştir, bunun kavranması lazım. Siz bütün yetkileri kendi üstünüzde toplamak istiyorsunuz ve ben her şeye muktedirim diyorsunuz bu ancak diktatörlüklerde olur demokrasilerde değil.”

Parkını açtı

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Nazımiye’de “Kemal Kılıçdaroğlu Parkı” ile “Deniz Gezmiş Parkı”nın açılışını yaptı. Munzur Çayı’nın doğduğu Munzur Gözeleri’ne giden Kılıçdaroğlu, burada Aleviler için kutsal sayılan Munzur Baba’da mum yakıp dilekte bulundu. Kılıçdaroğlu, barış ve huzurun gelmesi için dilekte bulunduğunu açıkladı.

Daha sevecen ve olgun bir dil kullanmalıyız

Kılıçdaroğlu, Nazımiye’de Başbakan Erdoğan’a şöyle seslendi: Bayram gününde sayın Başbakanı aslında doğrudan hedef almak eleştirmek istemiyorum. Nedeni de şu, Türkiye’nin huzura ihtiyacı var siyasetçiler arasındaki kısır çekişmenin aslında topluma yarar getirmediğini hepimiz biliyoruz. Onun yerine daha olgun bir dil kullanmamız gerekiyor. Yumuşak bir dil kullanmamız gerekiyor, daha kucaklayıcı daha sevecen bir dil kullanmamız gerekiyor. Özellikle bunu bayram günlerinde yapmamız gerekiyor. Türkiye’nin içte ve dışta gerçekten çok ciddi sorunları var. Bu sorunları aşmak gerekirken kendi içimizde didişmek ne Türkiye’ye yarar getirir ne de insanımıza yarar getirir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!