Boğaz'da festival başkadır

Güncelleme Tarihi:

Boğazda festival başkadır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

DÜNYA müziğinin ünlüleri İstanbul'da buluşuyor. Bu yıl üçüncü kez düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Festivali, 15 ile 29 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Flamenko'dan dünya müziğine, baleden caza, pop müzikten rock'a, senfoniden operaya kadar zengin bir programa sahip olan festivale 1600 sanatçı katılacak.

Festival, görkemli bir müzikal gösteriyle sanatseverlere 'merhaba' diyecek. Hoşgörü İmparatorluğu başlıklı bu müzikal, devlet yönetimi, yaşama biçimi, kültür- sanatı ve Avrupa'ya yayılan ihtişamı ile Osmalı İmparatorluğu'nu sahneye taşıyor. Gösteriyi Cemal Reşit Rey Konser Salonu Genel Sanat Yönetmeni Arda Aydoğan sahneye koydu.

Disko kraliçesi

İkinci konserde ise disko müziğin kraliçesi Gloria Gayner İstanbullularla buluşuyor. I Will Survive, How High The Moon gibi şarkıları sesiyle ölümsüzleştiren Gaynor, İstanbul Kent Orkestrası eşliğinde müzikseverlere unutulmaz saatler yaşatacak.

Son yılarda büyük bir ivme kazanan World Music'in (Dünya Müziği) devleri de festivale konuk oluyor. Sawt El Atlas, Maryam Mursal, Samah Salim Nour ve Bakida'nın yanısıra Yunanistan'tan Yannis Saoulis, Macaristan'tan Laszlo Berki, Azerbaycan'dan Reşit Beybitov, Türkiye'den Muammer Ketençoğlu, Laço Tayfa, Kapanski Kadınlar Korosu bu bölümde konserler verecek.

Flamenko ateşi

Tangonun kralları Salvador Moren ve Raquel de Lunan, İstanbul seyircisi için özel bir gösteri hazırladı. Flamenco Passion& Juan Martin, flamenkonun ateşini Boğaziçi'ne taşıyacak.

Senfonik müziğin ülkemizdeki en iyilerinden biri olan Fahir Atakoğlu, Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası eşliğinde festivalde.

Mozart'ın ünlü Saraydan Kız Kaçırma Operası, Aytaç Manizade'nin rejisiyle perde açacak.

Pop müziğin unutulmaz topluluğu Men at Work ve blues'un dev sesi Keziah Jones da festivalin konuklarından.

Sound of Dance Topluluğu, İrlanda'nın kendine özgü danslarının yanısıra Arjantin tangoları ve flamenkonun da yeraldığı bir gösteri sunacak.

Festival bir yaşayan efsaneyi de ağırlıyor bu yıl: Grammy ödüllü trompetçi Chuck Mangione.

Adını uzun bir çalışma sonucunda elde edilmiş vücut ve dans hakimiyeti anlamına gelen İbranice 'Mayumana' kelimesinden alan topluluk ise belki de festivalin en çarpıcı gösterisini sunacak. Mayumana Topluluğu'nun dansçıları, kendi vücutları da dahil olmak üzere bulabildikleri her cisimle bir dans ve ritm gösterisi sunacak.

Azerbaycan Devlet Balesi, Fikret Emirov'un 1001 Gece adlı balesini sunacak İstanbullu sanatseverlere.

3. Uluslararası Boğaziçi Festivali, klasik Türk müziğinin ustalarını da konuk ediyor.

Festival etkinlikleri, Harbiye Açık Hava Tiyatrosu, Cemal Reşit Rey Konser Salonu ve Yıldız Sarayı'nda gerçekleşecek. Festival biletleri ile ilgili ayrıntılı bilgi 0 212 231 54 97\98 numaralardan edinilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!