Boğaz manzaralı kaçak sitede kimler oturuyor kimler

Güncelleme Tarihi:

Boğaz manzaralı kaçak sitede kimler oturuyor kimler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2007 09:39

İstanbul Beykoz'da Boğaz manzaralı Nurkent Sitesi, SİT alanı yapıldığı için ruhsatsız. Belediyenin Resmi yazışmasında "Ruhsatsız" olarak geçiyor. Kooperatif Başkanı Ahmet Öztürk ev almak isteyenlere "Yakında ruhsat alacağız. Burada Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Metin Torun, Başkan Muharrem Ergül'ün kızı, eski Başkan'ın oğlu oturuyor. Böyle kadro varken sorun çözülmez mi?" diyor.

Haberin Devamı

Vatan Gazetesi'nin haberine göre Beykoz Soğuksu’daki Boğaz manzaralı Nurkent Sitesi’nin kaçak olduğu ortaya çıktı. SİT alanı olduğu için yıllarca ruhsat verilmeyen lüks sitenin belediyeyle ilgili bütün sorunları bir anda çözülmeye başladı. Halen Büyükşehir Belediyesi Mahalli İdareler Başkanı olan, Fazilet Partili Beykoz eski Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in oğlu Ahmet Çelikbilek, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Metin Torun ve Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül’ün kızı... Bu üç isim de Beykoz’da Boğaz manzaralı ruhsatsız Nurkent Sitesi’nde oturuyor.

Belgede imzası var

Sitenin kurulduğu alan kısa süre öncesine kadar sit alanıydı ve çivi çakılması dahi yasaktı. Ancak belediyeci kadronun yerleştiği lüks site alanı, ormandan koparıldı, sit alanı statüsü kaldırıldı ve imara açıldı. 1999 yılında inşaatına başlanan site 4 yıl önce tamamlandı. İmar planlarında sitenin ortasından geçen yol da belediyeci kadronun girişimleriyle plan değişikliği yapılarak kaldırıldı. Siteyi ikiye bölen yolun kapladığı alan önümüzdeki günlerde belediyeden satın alınarak siteye dahil edilecek. Bunun için gerekli tüm işlemler de son aşamasına gelmiş durumda. Sitenin kaçak olduğu Beykoz Tüketici Derneği’nin kendisine gelen ihbar mektuplarını değerlendirerek Belediye’ye yazdığı dilekçenin cevabıyla ortaya çıktı. Belediye tarafından derneğe gönderilen cevap yazısında sitenin “ruhsatsız” olduğu açıkça belirtiliyor. İşin ilginç tarafı belediyenin yazısının altındaki imzanın sahibi kaçak sitenin sakinlerinden Belediye Başkan Yardımcısı Metin Torun.

Haberin Devamı

Siteden daire almak istediğimizi söyleyerek aradığımız Boğaziçi Nurkent Sitesi Kooperatifi Başkanı Ahmet Öztürk, şunları söyledi;

* Eski belediye başkanı da, yeni belediye başkan yardımcısı da sitede oturuyormuş, doğru mu?

Hepsi hepsi... O yönden kadromuz gayet güzel. Yeni belediye başkan yardımcısı var. Yeni belediye başkanının yeni evlenen kızı oturuyor. Böyle bir kadro varken sorunların çözülmemesi mümkün değil. Biz işin başındayken, onlar da, bu kadro da devam ederse çözeceğimizi de umuyorum. Eskiden buralar sit alanıydı. Dolayısıyla ruhsat alınamıyordu. Şimdi sit alanından çıktı. Normal imara bağlandı. Ayrıca yaptığımız anlaşmayla şu an sitede görünmeyen 2 dönüm daha yer alıyoruz. “

Haberin Devamı

Ucuz diye oturuyorum

MetinTorun her gün kaçak lüks sitede bulunan evinden, belediye tarafından kiralanan makam otomobiliyle özel şoförü tarafından alınıyor. Torun, 2004 Ağustos ayından beri kaçak sitede oturduğunu doğruluyor: “Türkiye’de herkes ruhsatlı binada mı oturuyor. Ben böyle biryerde oturuyorsam bunun haber değeri olabilir mi. Sonuçta devlet memuru adamız. Beykoz’da iskanlı binada oturmaya kalksam kiraları ödeyecek konumda değilim, mümkün değil. Şu anda 800 milyon kira veriyorum. Ben orda kiracı olarak oturuyorum. Ben her zaman da otururum böyle yerlerde. Hiç de iskanı var mı yok mu diyerek araştırma yapmama gerek yok. Ayrıca site şu anki durumuyla ruhsat alabilecek durumda”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!