Bodrum'da içme suyu borusu patladı

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda içme suyu borusu patladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2012 00:00

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde yarımadanın su ihtiyacını karşılamak amacıyla geçen yıl faaliyete geçen 'Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesi'nin ana su hattı borusu patladı. Patlama nedeniyle Bodrum-Milas karayolunun alt kısmında bulunan yaklaşık 10 eve moloz ve su dolarken, 3 otomobil de duvarlardan kopan taşların altında kaldı. Karayolunun 300 metrelik bölümü çamur ve su nedeniyle trafiğe kapandı, ekipler yolu açabilmek için çalışma başlattı. Yarımada'ya verilen suda herhangi bir sıkıntının olmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Bodrum’un Güvercinlik Köyü’nde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından geçen yıl tamamlanarak 100 milyon Lira harcanan 'Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesi'nin yarımadadaki beldelere giden ana su hattında, dün gece saat 22.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Güvercinlik Köyü’nün içinden geçen Bodrum-Milas Karayolu patlamanın ardından sular altında kaldı. Büyük bir gürültü ve şiddetle karayolunun alt tarafında bulunan duvarları aşan içme suyu yaklaşık 10 evde su baskının yaşanmasına neden oldu. Evde maddi hasar oluşurken, eşyalar kullanılamaz hale geldi. Park halindeki otomobiller ise duvardan kopan taş ve dağdan gelen molozların altında kaldı. Bazı evlerin giriş kapısı ise yarıya kadar tamamen çamur ve topraklı su ile kapandı. Evleri ve otomobilleri su ve moloz altında kalan vatandaşlar isyan etti.

Haberin Devamı
BODRUM KABUSU YAŞADI

EVLERİ SU, ARABALAR TAŞLAR ALTINDA KALDI / Foto Galeri

'KABUS YAŞADIK'

Büyük bir kabus yaşadıklarını belirten Ayşenur Kılkıl, "İlk önce suları görünce yağmur yağıyor zannettik. Geçen araçların suları aşağıya gelmeye başlamıştı. Daha sonra büyük bir gürültüyle sel şeklinde sular akmaya başladı. Yaklaşık beş dakika boyunca su aktıktan sonra karayolunun hemen alt tarafında bulunan duvarın yıkıldığını ve evimizin demir kapısını patlatarak aşağıya doğru gittiğini gördüm. Çaresizce izlemek zorunda kaldık. O anda dışarıya çıkamazdık, evimizden elimiz kolumuz bağlı izlemek zorunda kaldık. Hiç olmadık bir zamanda televizyon izlerken, gökyüzünde yıldızlar varken, büyük bir kabus yaşadık" dedi.

Evini su basan köylülerden Ayşe Suna Kartal, su taşkınının gece saatlerinde yaşandığını ve ekiplerin sabaha kadar çalıştığını anlattı. Yoldan taşan suyun çamurla evinin birinci katını bastığını ifade eden Kartal, “Bütün eşyam zarar gördü. Eşyalarımı bahçeye çıkarttım. Zararımız çok büyük” dedi. Kartal, yoldan taşan çamurlu suyun molozlarla otoparktaki otomobillerin üzerine düştüğünü ve 3 otomobili kullanılamaz hale getirdiğini ifade etti.

Su baskını sırasında uyuduğunu ifade eden 91 yaşındaki Cemile Türecioğlu da ilk önce şiddetli yağmur yandığını zannettiğini anlattı. Yorganı önce kafasına çektiğini, sonra hemen bahçeye kaçtığını ifade eden Türecioğlu, büyük korku yaşadığını belirtti.

Haberin Devamı

Olay yerinde inceleme yapan Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın, "Patlama nedeniyle ilgili henüz tam bir bilgimiz yok. Vatandaşlarımız da herhangi bir sorun yok. Sel sırasında en büyük tesellimiz aracın geçmemesi oldu. Bir anda yolda giderken sel suları üstüne geliyor, o zaman ölüm olurdu. borulara bakılacak, değişmesi gerekiyorsa çelik boru kullanacağız" dedi.

Bölgeye çok sayıda iş makinesi sevk edildi. Vidanjörler tarafından su tahliye edilirken, kepçe yardımıyla yolda bulunan molozları temizleme çalışması yapıldı.

'TSUNAMİ DENİZDEN DEĞİL DAĞDAN GELDİ'

Havanın aydınlanmasıyla birlikte kabus daha da net ortaya çıktı. Bodrum-Milas Karayolu su ve çamurdan temizlenerek trafiğe açıldı. Evlerine su ve çamur dolan vatandaşlar da temizlik çalışması yaptı. Ekipler tarafından, mağdur olan vatandaşlara yardım edildi. Evindeki ıslanan eşyaları taşıyan Fatih Sönmez, "Yaşadığımız gerçekten akıl alır gibi değil. Tsunami denizden değil dağdan geldi. Millet tsunamiyi denizden bekler biz dağdan indirdik" dedi. bir başka vatandaş Bülent Sert de su baskını sırasında şans eseri evde bulunmadığını belirtti. Sert, "Büyük bir gürültü duyduktan sonra eve geldim. Su ve çamur büyük bir şiddetle akıyordu. Çaresizce izledik. Evimin içi tamamen su ve çamur doldu. Tavana kadar sular yükselmiş. O anda evin içerisinde olsaydım, şu anda yaşamıyor olacaktım. Yetkililerin daha dikkatli davranmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

BODRUM’DA SU SIKINTISI

Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği Başkan Vekili İsmail Altındağ da patlamadan sonra olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Altındağ, "Yaşanan olay gerçekten üzüntü verici. En büyük temennimiz can kaybı olmaması. Patlayan boru, cam ve elyaftan yapılan bir malzemedir. Salı günü birlik toplantısı yaparak konuyu acil gündeme alacağız. Gece ve bu sabahtan itibaren mağdur olan vatandaşlarımıza yardımlar sürüyor. Yapılacak hasar tespit raporunun ardından işin ekonomik boyutu ortaya çıkacaktır. DSİ’den ihaleyi alan firma da gerekli çalışmalara başlayacak. Çelik boru döşenmesi gerekiyorsa döşenecek. Bodrum’a dün gece 22.00’dan bu yana su verilememektedir. Çünkü ana hattın suyunu tamamen kestik. En geç yarına kadar sorun çözülmüş olacaktır" dedi.




 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!