Bodrum’da denizin kirlenmesi önlendi

Güncelleme Tarihi:

Bodrum’da denizin kirlenmesi önlendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2006 10:26

Bodrum Limanı'nda pis su terfi merkezindeki arıza kısa sürede giderilerek denizin kirlenmesi önlendi. Merkezdeki pompalar 24 saatte yenilendi, borular değiştirildi, eksik vanalar takıldı. Bodrum'un denizi turkuaz rengini yeniden kazandı.

Haberin Devamı

Bodrum Limanı'nda Osmanlı Tersanesi yanındaki pis su terfi merkezinde hafta sonunda, çürüyen boruların patlaması sıkıntı yarattı. Bodrum'un yaklaşık yarısının toplandığı limandaki pis sunun denize akması tedirginlik yaratırken, belediye ekiplerinin başlattığı tamirat yıldırım hızıyla tamamlandı. Bodrum Belediyesi Kanalizasyon İşleri Şef Yardımcısı Önder Özaltun “Kollektör boruları çürüktü. Pompaların oturma kaideleri ve basma boruları da çürümüştü. Borular patlak olduğu için tamiratın yapılması zorunluydu. Tamirat aşamasında denize pis suyun akması mecburdu, çünkü bunun alternatifi yoktu. Kısa sürede yapılan çalışmada merkezde bulunan üç adet pompa yenilendi, pompa kaideleri tamamen değiştirildi. Kollektör pompa basma boruları yenilendi, kollektöre daha önce takılmamış vana ve ayrıca darbe önleyici vanalar takıldı, borular değiştirilip arıza giderildi. Sistem eski haline döndü ve çalışmaya başladı” dedi.

Haberin Devamı

Sezon öncesi liman içinde yaşanan sıkıntının kısa zamanda aşılmasında belediye işçilerinin emeğinin büyük olduğunu belirten Milta Marina A.Ş. Genel Müdürü Ömer Karacalar “Sezon öncesi yaşanan bu olay hepimizi üzdü. Ama belediye ekipleri çok çabuk müdahale etti. Öncelikle belediye ekiplerine çok teşekkür ederiz. Ben iddia edildiği gibi 20 bin ton suyun denize aktığını zannetmiyorum. Tamirat kısa sürede yapıldı bitti. Şu an herhangi bir sorun yaşamıyoruz” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mazlum Ağan da, 1994 yılında İller Bankası'nın çıkardığı ihaleyle yapılan merkezde, terfi noktaları, terfi hattı eğimlerinin elden geçirildiğini, onarılması gereken borularının yenilendiğini belirtti. Ağan, “Sezon başlamadan aldığımız önlemler içerisinde terfi merkezlerinin yenilenmesi de vardı. Bu çalışmalar sürerken pis suyun denize tahliyesini engellemek için büyük çaba sarf ettik. Komşu beldelerden de vidanjörlerle yardım alıp, fazlaca pis suyun denize dökülmesini engelledik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!