BOB'un eşbaşkanı Erdoğan

Güncelleme Tarihi:

BOBun eşbaşkanı Erdoğan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2007 18:23

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Müslüman ülkelerin sınırlarını yeniden çizecek Büyük Ortadoğu Projesi'nin eşbaşkanının Erdoğan olduğunu söyledi.

Recai Kutan, partisinin Karabük Gençlik Kolları Başkanlığı'nca merkez spor salonunda düzenlenen “İktidara Yürüyüş Gençlik Şöleni”ne katıldı. Kutan, burada yaptığı konuşmada, mevcut hükümetin dış politikasının iflas ettiğini öne sürdü. ABD Dışişleri Bakanının, Büyük Ortadoğu Projesi (BOB) ile “Müslüman ülkelerin hudutları yeniden belirlenecek” şeklinde açıklamada bulunduğunu ileri süren Kutan, “İslam alemini hedef alan BOB, yani İsrail projesinin başkanı, bizim anlayışımıza göre George W. Bush. Peki eş başkanı kim ? Maalesef Başbakan Recep Tayyip Erdoğan” diye konuştu.

BOB projesi ile Türkiye'nin bölünmek, parçalanmak istenildiğini öne süren Kutan, şöyle devam etti:
“Başımızda terör belası var. Başkentin göbeğinde canlı bomba ile 7 kardeşimiz hayatını kaybetti, onlarca insan yaralandı, mevcut iktidar ise sadece üzüntülerini ifade etti. Bunu yapan kim? PKK terör örgütü. Kesinlikle bunlar bir büyük gücün kurması. 'Yap' diyorlar, onlar da yapıyor. 'Yoksa bu kadar malzemeyi nereden temin edecekler? Peki kimdir bunların arkasındaki güç? Bunların hangi ülkeler olduğunu eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Doğan Güreş ifade etti. 'ABD helikopterleri, Güneydoğu Anadolu'da bir dağın tepesinde PKK terör örgütüne malzeme verdi' dedi. Peki, bu hükümet ne yaptı? 'ABD bizim stratejik ortağımız' dedi. Biz, ABD'yi stratejik ortağımız olarak kabul ettiğimiz sürece, Türkiye'de terörün önlemesi mümkün değildir.”

Milletvekili genel seçimlerine gidilirken Türkiye’de oyunlar oynandığını ileri süren Kutan, “AK Parti ve CHP'nin liderleri kavgaya tutuştu. Biz bu 'kayıkçı kavgasının' bilinçli yapıldığını düşünüyoruz. Halkımıza ya AK Parti ya da CHP dayatması yapılıyor” diye konuştu. Konuşmaların ardından Fatih Çalımlı ve Umut Murare konser verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!