Bitirmeden kura çekimi

Güncelleme Tarihi:

Bitirmeden kura çekimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

Henüz tamamlanmamış olan Derince'deki 300 prefabrik ev için yağmur altında kura çekimi yapıldı. Bitmemiş konutlar bugün Başbakan Yardımcısı Bahçeli ve Bayındırlık Bakanı Aydın tarafından hak sahiplerine verilecek. Karayolları, bugünkü tören için yağmur altında asfalt döktü.

İZMİT'in Derince beldesinde TEM kenarında yaptırılan ve henüz yarım olan 300 prefabrik ev bugün dağıtılacak. Konutlar, MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ile Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'ın katılımıyla hak sahiplerine teslim edilecek. Bahçeli ve Koray, Adapazarı Dernekkırı mevkiinde yapımı süren 740 prafabrik konuttan tamamlananların açılışını yapacak. Bahçeli, yine burada yapımına başlanacak diğer prefabriklerin de temel atma törenine katılacak. Saat 12.00'de Adapazarı'na gelecek Başbakan Yardımcısı Bahçeli, daha sonra İzmit'e geçecek. 1000 prefabrik inşaatını ihaleyle alan, şu ana kadar ancak 500'ünün kabasını bitirebilen Tepe İnşaat, bugünkü törende 300'ünü teslim edecek. Başbakan Yardımısı Devlet Bahçeli ile Bayındırlık Bakanı Koray Aydın da hak sahiplerine anahtarlarını verecek. Tepe İnşaat firması görevlileri, tören için sağanak yağmurda çalışırken, Karayolları ekipleri de ara yollara asfalt döktü. Asfalt çalışmaları sırasında ilginç görüntüler oluştu. Bazı depremzedeler ile çocuklar üzerinden dumanlar çıkan sıcak asfaltın üzerinde durarak ayaklarını ısıtmaya çalıştı.

BUNA DA ŞÜKÜR

Sağanak yağmur altında ve kura çekimi sonucu adlarının okunmasını şemsiyelerinin altında bekleyen depremzedeler, içlerini gezdikleri 30'ar metrekarelik prefabriklerin henüz tamamlanmamış olduğunu gördü. Bir çoğu tepki gösterirken bazıları ise ‘‘Çadırlarımız yağmur suyu ve çamur içinde kaldı. Hepimiz hasta olduk. Bu kadarına da razıyız. Yeter ki başımızı sokacak bir yer versinler. Gerisini biz içindeyken tamamlasınlar’’ derken, artık çadırda yaşamaya dayanamadıklarını belirtti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!