Birliğinden kaçtı, ailesini rehin aldı

Güncelleme Tarihi:

Birliğinden kaçtı, ailesini rehin aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2006 16:20

Gaziantep'te askerden firar eden ve çeşitli suçlardan 18 sabıkası bulunan kişi, evinde arama yapmak isteyen polisleri uzaklaştırmak için eşini ve kızını rehin aldı. Yaklaşık 3 saat güvenlik güçlerine direnen zanlı, polisin kendisiyle yaptığı telefon görüşmeleri sonucu ikna olarak teslim oldu.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çeşitli hırsızlık olaylarının faili olduğu iddiasıyla Adem T'nin, Gazikent Mahallesi'ndeki evinde arama yapmak istedi. Polislerin Cumhuriyet Savcılığı'ndan aldığı yazılı arama iznini göstermelerine rağmen evinde arama yapılmasına izin vermeyeceğini söyleyen Adem T, evinin kapısını kilitleyip eşi ve kızını tabancayla rehin aldı.

Polislerden olay yerinden uzaklaşmalarını isteyen Adem T, bu isteğinin yapılmaması halinde eşi ve kızını öldüreceği yönünde tehditlerde bulundu. Özel Hareket ve Çevik Kuvvet şube müdürlüklerinden de olay yerine takviye gelmesi üzerine Adem T. pencereden çevreye rasgele ateş etmeye başladı. Evinde arama yapmak isteyen polislere yaklaşık 3 saat direnen Adem T, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Meriç ve Asayiş Şube Müdürü Mustafa Çavuş'un, cep telefonuyla birçok kez yaptıkları görüşme sonucunda ikna olarak 2 tabancasıyla birlikte teslim oldu.

Adem T. ile eşi Pınar ve 5 yaşındaki kızı Büşra, olay yerinde bekletilen ambulansla sağlık kontrolü için Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yetkililer, Adem T'nin, Kastamonu'dan askeri birliğinden bir süre önce firar ettiğini, Gaziantep'te bir süre önce bir işyerinin kurşunlanması, 3 hırsızlık olayına adının karıştığını, ayrıca 16'sı hırsızlık olmak üzere 18 sabıkasının bulunduğunu kaydettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!