Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2002 01:44
Birleşmiş Milletler'e bağlı UNESCO, Dünya Sağlık Örgütü, UNICEF, Eski Yugoslavya Savaş Suçluları Mahkemesi, Dünya Ticaret Örgütü gibi 25 örgütün çalışanları arasında düzenlenen BM Oyunları ilk kez Türkiye'de, Antalya'daki Magic Life tesislerinde yapılacak. 1200 BM çalışanı 1-5 Mayıs'ta 12 spor dalında yarışacak.
Birleşmiş Milletler'e bağlı örgütlerde çalışanların katılacağı BM Ajanslararası Oyunlar 2002 (The United Nations Inter-Agency Games-UNIAG), ilk kez Türkiye'de Antalya'daki Magic Life Sirene tesislerinde yapılıyor. 1-5 Mayıs arasındaki oyunlara dünyayı koruyan, standartlar getiren birçok Birleşmiş Milletler örgütünün bin 200 çalışanı katılıyor. 1968'den beri her yıl yapılan UNIAG, Birleşmiş Milletler sistemindeki örgüt ve ajans çalışanlarının birbirlerini daha iyi tanıması amacıyla düzenleniyor. Bu yıl oyunların ev sahipliğini Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) üstlendi. Antalya'da 322 bin metrekarelik bir alana yayılan Magic Life Sirene City'de briç, satranç, dart, futbol, yüzme, masa tenisi, tenis ve petanque yarışmaları düzenlenecek; atletizm, voleybol, badminton, basketbol ve golf ise Antalya bölgesinde çeşitli mekanlarda gerçekleştirilecek. Magic Life Satış ve Pazarlama Müdürü Sevim Kınay, ‘‘Tesislerimizin uluslararası standartlarda olmasının yanı sıra böyle bir organizasyonu Türkiye'ye taşımış olmak bizler için çok önemli’’ diyor.
30. BM OYUNLARINDA HANGİ ÖRGÜTLER YARIŞACAK Dünya Ticaret Örgütü (WTO), Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim, Kültür Örgütü (UNESCO), Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu Cenevre ve Kopenhag ofisleri (UNICEF), Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA), Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD), Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO), Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU), Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNCR), Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü (UNIDO), Birleşmiş Milletler Viyana Ofisi (UNOV), BM New York ve Cenevre ofisleri (UNO), Dünya Gıda Programı (WFP), Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO), Dünya
Meteoroloji Örgütü (WMO), Uluslararası Kültürel Varlıkların Korunması ve Onarılması Çalışmaları Merkezi. (IAEA), Uluslararası Rvanda Suçlular Mahkemesi (ICTR), Uluslararası Eski Yugoslavya Suçlular Mahkemesi (ICTY), Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü (OPCW), Kapsamlı Nükleer Testlerin Kısıtlanması anlaşmaları Örgütü Hazırlık Komisyonu (CTBTO).