Biri ilk, diğeri son iş gününde can verdi

Güncelleme Tarihi:

Biri ilk, diğeri son iş gününde can verdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2006 15:27

Antalya'daki patlamada ölen gençlerin aynı işyerinde çalıştığı ortaya çıktı. Ancak İlter Avşar'ın işteki son İmran Arık'ın ise ilk günüydü.

Antalya'da 3 kişinin öldüğü, 14'ü turist 87 kişinin de yaralandığı patlamada yaşamını yitirenlerden 18 yaşındaki İlter Avşar ile 19 yaşındaki İmran Arık'ın aynı işyerinde çalıştıkları ortaya çıktı. Terör gençlerden işten ayrılmaya karar veren İlter'i son, yine işe alınan Arık'ı da ilk işgününde kurban aldı.

Ölenlerden ikisinin kimlikleri saptanmış, bunlardan birinin Şırnak nüfusuna kayıtlı emekli polis memuru 54 yaşındaki Bakil Aykurt ile 19 yaşındaki İmran Arık olduğu açıklanmıştı. Bugün, patlamada yaşamını yitiren 3'üncü kişinin de 18 yaşındaki İlter Avşar olduğu saptandı.

Kazım Özalp Caddesi'nde kot kıyafet satan mağazada çalışan gençlerden eski olanın yeniye Atatürk Caddesi'ndeki deponun yerini göstermek için yola çıktığı ve Belediye İşhanı önüne geldikleri büyük bir gürültüyle infilak eden bombadan öldükleri açıklandı.

Olayın şokunu yaşayan kot mağazasının çalışanları, “İlter ayrılmak istediğini bildirmişti. İmran onun yerine işe alındı. İlter, dün işi bırakmaya hazırlanırken patron, ‘Sen birgün daha çalış da yarın işe başlayacak İmran'a depoyu göster’ dedi. Bunun üzerine de İlter olay günü İmran'a yapacağı işleri gösteriyordu. Birinin son, diğerinin ilk iş günüydü” dedi.

KAYIT PARASI BİRİKTİRECEKTİ

Patlamada yaşamını yitiren İmran Arık'ın Düdenbaşı Mahallesi'ndeki evinde feryatlar göğe yükseldi. Bu yıl girdiği üniversite sınavını kazanan İmran Arık, 3 ay boyunca bir akrabasının simit fırınında çalıştı. Ancak, bir süre sonra bu işinden ayrılan Arık, bir tanıdığı aracılığıyla mağazada işe başlamak üzere söz aldı. Arık, dün sabah müjdeli haberi ailesine bildirirken, “Çalışıp üniversite masraflarımı karşılayacağım. Bu nedenle, bugün çok sevinçliyim. İlk iş günüm umarım başarılı geçer” dedi ve evden ayrıldı. Oğullarının ölüm haberiyle yıkılan Arık Ailesi, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

KİMLİĞİ ANNESİNDE KALDI

İlter Avşar'ın, Kemer'deki Güney Antalya Turizm Altyapı Birliği'nde muhasebeci olan babası İrfan Avşar, oğlunun öldüğünü öğrenince geldiği Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde gözyaşlarına boğuldu.
Oğlunun dün eve gelmemesi üzerine polise kayıp başvurusu yaptıklarını bildiren İrfan Avşar, “Patlamada kimliği belirsiz ceset olduğunu öğrenince başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Çünkü eşim, dün oğlumu dershaneye kaydettirmek için kimliğini almıştı. İlter ölmeseydi, dün akşam iş çıkışında memleketimiz Adıyaman'a tatile gidecektik” dedi. Cesedi yanmış durumundaki İlter Avşar'ın kimliğinin arka cebindeki lise öğrenci kimliğinden tesbit edildiği belirtildi.

SABAH KADAR TEMİZLENDİ VE KIRMIZI BEYAZA BOYANDI

Antalya'nın en işlek noktalarından Dönerciler Çarşısı karşısındaki Büyükşehir Belediye İşhanı'nda dün saat 16.45'te meydana gelen patlamanın ardından bölgedeki esnaf, turizmciler, belediyeler ve devlet kurumları birbirlerine kenetlenip, terörün izini biran önce silmek için ortak hareket etti. Patlamadan sonra işyerlerine bayrak asan esnaf, gece sabaha kadar çalışarak kırık masa ve sandalyelerini onardı, camlarını taktırdı, tabelalarını yeniledi.

Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerinin ekipleri, sabaha kadar süren çalışmayla, patlamada hasar gören kaldırımları temizleyip kırmızı- beyaz renklere boyadı, cam kırıklarını temizledi. Belediye tarafından patlamanın meydana geldiği Büyükşehir Belediye İşhanı'nın girişine ‘Belediye İşhanı’ yazılı büyük bir tabela asıldı. Patlamadan önce tabela, işhanının içinde bulunuyordu. Ayrıca patlamada hurdaya dönen simitçi tezgahının yerine de Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir simitçi tezgahı konuldu.

Patlamanın meydana geldiği Atatürk Caddesi üzerine iki dev Türk bayrağı asılırken, Belediye İşhanı'nın çatısındaki direğe de bayrak çekildi.

SİMİTÇİ GÖZALTINDA

Patlamayla ilgili soruşturma büyük gizlilik içinde yürütülürken, simitçi Erdoğan Tokay gözaltına alındı. Daha önce her gün saat 17.00'de simitçi tezgahını kapatan Erdoğan Tokay'ın, dün saat 15.00 sıralarında tezgahını kapatarak bölgeden ayrıldığını belirleyen polis, kısa süren çalışmanın ardından simitçiyi gözaltına aldı.

YARALILARIN DURUMU

Dünkü patlamada yaralanan 14'ü turist 87 kişinin çeşitli hastanelerdeki tedavisi ise devam ediyor. Durumu hafif olan yaralılar, ilk tedavilerinin ardından taburcu edilmeye başlandı. Durumu ağır olan yaralının Antalya Devlet Hastanesi'nde ameliyattan çıktığı ve sağlık durumunun iyiye gittiği açıklandı.

Yaralılardan 50 kişinin kısa süre sonra taburcu edileceği belirtilirken, 4'ü Ürdün, 3'ü Rus, 3'ü Alman, 2'si Hollandalı, 1'i İsrail ve 1'i de İran vatandaşı olan turistlerin sağlık durumunun da iyi olduğu kaydedildi.

KARANFİLLİ PROTESTO

Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) il teşkilatı üyeleri, saldırıyı protesto etti. Parti binasından Dönerciler Çarşısı önüne kadar ellerinde karanfiller, Türk bayrakları ve ‘Kahrolsun Terör’ yazılı dövizlerle yürüyen partililer, olay yerinde polis engeliyle karşılaştı. Güvenlik güçleri tarafından uyarılan SHP Antalya İl Başkanı Engin Murat Özdemir, Emniyet yetkilileri ile telefonla yaptığı görüşmenin ardından, işhanı önüne karanfil bırakmak için izin aldıklarını, basın açıklamasını ise Kışlahan Meydanı'nda yapacaklarını söyledi. Daha sonra partililer, ellerindeki kırmızı karanfilleri olay yerine bıraktıktan sonra 300 metre ileredeki Kışlahan Meydanı'na yürüyerek burada açıklama yaptı.

Basın açıklamasını okuyan SHP Antalya İl Başkanı Engin Murat Özdemir, terörün insanlık dışı vahşi yüzüyle bir kez daha karşı karşıya olduklarını, 3 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin de yaralanmasına neden olan terörist saldırıyı nefretle kınadıklarını ve lanetlediklerini bildirdi. Özdemir, Antalya'daki hain saldırının hesabının soracağını söyledi. Yaklaşık 40 kişilik grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!