Biri doğurup kaçtı diğeri altı yıldır arıyor

Güncelleme Tarihi:

Biri doğurup kaçtı diğeri altı yıldır arıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Semiha Şakir Doğum Bölümü'nde bir bebek dünyaya getiren 24 yaşındaki Ayşe Şimşek, doğumdan altı saat sonra çocuk bezi almak bahanesiyle dışarı çıkarak kayıplara karıştı.

Bebeği annesinin emzirmesi getiren hemşireler Ayşe Şimşek'i bulamayınca kaçtığını anladılar. Hastane kayıtlarına yanlış adres veren Şimşek bulunamadı. Kimsenin sahip çıkmadığı Ayşe Şimşek'in bebeği, Çocuk Esirgeme Kurumu yetkililerine teslim edildi.

Bir anne bebeğini doğar doğmaz bırakıp kaçarken, diğeri hastaneden çalınan bebeğini altı yıldır arıyor. İstanbul Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden altı yıl önce kaybolan bebek h*al*a bulunamadı. İstanbul 9’ncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde, gerekli dikkat ve özeni göstermedikleri iddiasıyla bir yıla kadar hapis istemiyle yargılanan hemşireler Fitnat Soypak, Azime Başaran, Şevkiye Sünnetçi, Selma Akgül, Selda Hacıoğlu, Ergülen Can ise suçlamaları reddediyor.

Davanın önceki günkü görülen duruşmasında ifade veren 27 yaşındaki Derya Korkmaz, doğumdan kısa bir süre sonra bebeğinin yanından alındığını ve bir daha göremediğini söyleyerek, ‘‘Gece 02.00-03.00 sıralarında doğum yapmıştım. Bebeği yanıma verdiler. Sabah saat 05.30 sıralarında hemşire Azime Başaran bebeğimi yanımdan aldı. Bir süre sonra tekrar yanıma verdiler. Saat 11.00 sıralarında aynı hemşire ‘Aşı yapacağız’ diye bebeği aldı. Sonra bir daha göremedim’’ dedi.

Hemşireler: Suçsuzuz

Daha önceki celselerde ifade veren sanık hemşiler ise haklarındaki iddiaları reddetmişti. Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Yardımcı Başkanı Atıf Yüksel de olaydan daha sonra haberi olduğunu vurgulayarak, ‘‘Hastaların ziyaretçi ve refakatçilerini kontrol etmekte zorlanıyoruz. Giriş kartı veya kimlik alınması diye bir olayda yoktur. Olayın olduğu yer 11 katlı binanın 9’ncu katıdır. Binanın girişinde resmi görevliler vardır. İlgisiz şahısları içeri almamaktadırlar. Ancak pratikte bu da mümkün olmamaktadır’’ diye konuşmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!