Bir ‘sarı zarf’ iddiası da AKP’ye

Güncelleme Tarihi:

Bir ‘sarı zarf’ iddiası da AKP’ye
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2002 01:42

Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un ‘‘Sarı zarfla para alan gazeteciler var’’ sözleriyle gündeme gelen basın mensuplarına para verilmesi iddialarına bir yenisi daha eklendi.

Eskişehir'de geçen çarşamba günü AKP İl Binası'nda düzenlenen basın toplantısına giden yerel gazete ve televizyon muhabirlerine Merkez İlçe yöneticilerinden İsmail Kurtoğlu tarafından içerisinde 10 milyon lira ile 25 milyon lira arasında paraların bulunduğu sarı zarflar dağıtıldı. İddiaya göre bazı gazeteciler zarfları aldı, bazıları ise içinde para olduğunu görüp iade etti. Bir AKP Merkez İlçe Teşkilatı yetkilisi ise ‘‘Yöneticilerimizden biri gazetecilere yemek sözü vermiş. Ancak işi çıktığı için yemeğe gidememişler. Yöneticimiz de yemek yemeleri için gazetecilere zarf içerisinde bir miktar para vermiş’’ dedi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Şube Başkanı Ömer Duru ise yaptığı açıklamada, ‘‘AKP'lilerin bazı gazetecilere zarf içinde para dağıttığını sanıyoruz ancak görüştüğümüz muhabir arkadaşlarımızdan hiç kimse 'biz aldık' demiyor. Bu işin peşini bırakmayacağız. Şayet AKP, muhabirlere para vermişse bir siyasi partiye yakışmayacak yanlış bir iş yapmışlardır. Muhabirler de para almışlarsa mesleklerine saygısızlık etmişlerdir’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!