Bir pasaportla serbest dolaşın

Güncelleme Tarihi:

Bir pasaportla serbest dolaşın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2008 15:15

Öğrenciler yabancı dil seviyelerini gösteren dil pasaportları ile AB ülkelerinde serbest dolaşım hakkı elde ediyorlar.

Haberin Devamı

Avrupa Koleji'nin geliştirdiği uygulama ile Almanca dilinde Türkiye için AB Dil konseyinde akredite olacak olan “Dil Gelişim Dosyası ve Dil Pasaportu" alabilecekler. Bu çalışma Türkiye'deki bütün okullarda uygulamaya geçecek.

DİL PASAPORTU İLE BİR ÇOK AYRICALIK ELDE EDİLİYOR

Kişilerin hangi dilleri ne düzeyde bildikleri, bu dilleri nasıl, nerede ve ne kadar sürede öğrendiklerini ayrıntılı olarak gösteren Avrupa Dil Pasaportu, AB ülkelerinde serbestçe seyahat etme, oturma ve çalışma hakları kazandırmada büyük kolaylıklar sağlıyor.

Dil pasaportu sahiplerine vize işlemleri, vatandaşlık veya AB’de eğitim için başvurularda ayrıcalık tanınıyor.

Bir yabancı dilin ne derecede iyi öğrenildiğinin anlaşılması için başvurulacak en güvenilir yöntem uluslararası geçerliliği olan sınavlarla öğrencilerin bilgilerinin sınanmasıdır. Bu bağlamda en yaygın olarak kullanılan sınavlar;

Haberin Devamı

a) Almanca için, Goethe Enstitüsü         FIT1, FIT2 ve ZDJ Sınavları

b) İngilizce için, Cambridge                   Üniversitesi tarafından hazırlanan     Cambridge ESOL sınavlarıdır.

Türkiye’deki Almanca eğitim veren okulların katıldığı ve Goethe Enstitüsü’nün yaptığı uluslararası Fit1 ve Fit2 sınavlarına 5. ve 7. sınıf düzeyindeki öğrenciler katıldı. Bütün bu sınavlarda Avrupa Koleji öğrencileri üstün başarı göstererek ilk sıralara yerleşti.

Goethe Enstitüsü tarafından sertifikası verilen öğrenciler, kendi seviyelerinin üzerinde olan ZDJ Dil sınavına girerek büyük başarı gösterdiler. Öğrencilerin bu başarılarının Almanya’da denkliği de mevcut.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!